Fatih Özenbaş’ın Filistinli kız isyanı bitecek gibi değil: Bakan da böyle yaparsa!

Öyküsünü bu sayfalarda uzun uzun anlattık.
Fotoğrafı…
Bursalı fotoğrafçı Fatih Özenbaş 7 Ekim 2007 günü, Büyükorhan’a bağlı Danaçalı Köyü’ndeçekti. Yoksul dağ köyünde 7 yaşındaki Zeliha, kucağındaki plastik bebeğin tahribat gören gözlerinin fotoğrafa yansımaması için elleriyle kapatmıştı.
Fatih Özenbaş’ın 7 yıl önce çektiği ve çok ilgi gördüğü için de köye yardım kampanyası düzenlenmesini sağladığı fotoğraf şimdilerde Gazze’deki acımasız savaşın sembolü haline geldi.
Kimin başlattığı bilinemedi, ama “İsrail’in saldırılarını görmemesi için plastik bebeğin gözlerini kapatan kız” olarak bir anda ünlenen Danaçalılı Zeliha’nın fotoğrafı kısa sürede sosyal medyada 100 bini aşkın kişi tarafından paylaşıldı.
Üstelik…
Paylaşanlar arasında Hülya Avşar ve Gülben Ergen gibi sanatçılar vardı. Bir yandan Fatih Özenbaş, diğer yandan arkadaşları, fotoğrafı paylaştığını belirledikleri herkesin sosyal medyadaki sayfalarına uyarı yorumları yazdılar.
Ama…
Kimseyi ikna edemediler. Zeliha Gazze’nin sembolü olarak kabul gördü.
İşte…
Fatih buna isyan ediyor. Önceki gün konuşurken, Habertürk kanalında Gazze’deki savaş görüntüleri arasında Filistinli kız olarak Danaçalılı Zeliha fotoğrafının televizyon ekranında gösterilmesini engelleyemediğini anlattı.
Akşam ise…
Fotoğrafı paylaşanlar arasına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldığı ortaya çıktı.
Bakan Eroğlu sosyal sorumluluk düşüncesiyle, Filistinli kız zannettiği Zeliha’nın fotoğrafını “Çok şey anlatan bir kare” yorumuyla sosyal medyada paylaştı.
Fatih ise bu yorumu “Bakan da böyle yaparsa” başlığıyla kendi takipçilerine dururken bir anlamda şikayet etti.
Bütün bunlar…
Sosyal medyada sorumluluk duygusunun bile sanal olduğunu ortaya koyuyor.
O nedenle…
Sosyal medyadan fotoğraf ya da bilgi alıp paylaşırken hem gerçek olamayabileceğini, hem de hiç ilgisiz bir olabileceğini göz ardı etmemek gerekir. Yoksa tuzağa düşülebilir.