Hüseyin Çelik’ten benzetme: Koca Yusuf’a mahalleden güreşçi rakip!

Adalet ve Kalkınma Partisi içinde kimi dostları ona “itfaiyeci” diyorlar. Çünkü… Çıkan krizler, ya da partiyi ilgilendiren sorunlarda parti sözcüsü olarak ortalığı yatıştıran açıklamalar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ten geliyor.
Çünkü…
Kamuoyunun karşısına partinin görünen yüzü ve sesi olarak çıkıyor. Onun açıklamaları partinin görüşü oluyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik deneyimli bir siyasetçi. Partinin de kurucu kadrosu içinde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı olarak görev yaptığı dönemde eğitim camiasında iz bırakan bir yönetim sergiledi.
Olayları, gelişmeleri nüktedan bir dille ortaya koyup benzetmeler yapabilmesi de Çelik’in farklı özelliklerinden biri.
Nitekim…
Salı akşamı Olay Televizyonu’nun Ankara Stüdyosu’nda konuk ettiğimizde cumhurbaşkanlığı seçimini Her Açıdan konuşurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile pazar günü sandıkta rakip olarak yarışacak adayları şöyle karşılaştırdı:
“Başpehlivan Koca Yusuf’un karşısına mahalleden birini güreşçi diye getirip rakip çıkarıyorsunuz. Belli ki Koca Yusuf onu evirip çevirip tuş yapacak.”
Rakiplere bakışı sert. Söze Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan başladı:
“40 yıllık Erdoğan’ın karşısına kendini ifade etmekten aciz, mikrofonda sesini duyamayan bir adamı getirip aday yapmışsınız. Kendi yarasına dermanı olmayan bir cumhurbaşkanı adayını kitleler neden sevsin?”
Diğer aday Selahattin Demirtaş da nasibini aldı:
“Seçilemeyeceği benim gömleğimin beyaz, ceketimin lacivert olduğu kadar ayan beyan ortada. Biz de varız demek için aday oldu.”
Son günlerin konusu olan eşit yarışamama eleştirilerine ise şöyle yaklaşıyor:
“Niye eşit yarış olmuyor diyorlar… Süper Lig’de 18 takım var. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor’un yer aldığı kadar Akhisar Belediyespor haberlerde yer alabiliyor mu? Sıralama belli. Şampiyon, şampiyon adayı, şampiyonluğa yakın.”
Ardından…
Seçim kampanyası sırasında Erdoğan’ın başbakanlık ve devlet imkanlarını kullandığı eleştirilerine şu sözlerle cevap veriyor:
“30 Mart’ta Aziz Kocaoğlu İzmir’de, ‘Binali Yıldırım buraya gelip aday oldu, ben de belediye başkanlığından istifa edeyim eşit yarışalım’ dedi mi? Kemal Kılıçdaroğlu herhangi bir seçimde ‘Ey medya, bana yer verdiğiniz kadar Doğu Perinçek’e neden yer vermiyorsunuz?’ dedi mi? Demiyor.”
Şunu da ekliyor:
“Başbakan seçim yasakları başladıktan sonra devletin uçağını kullanıyor mu, makam arabasına biniyor mu, valiler karşılayıp uğurluyorlar mı? Hayır… Başbakan yasaklar neyi gerektiriyorsa onu yapıyor, öyle davranıyor.”
Yorumu şu:
“Bunların hepsi 30 Ağustos akşamı başlarına geleceği biliyorlar. O günkü hezimete, yenilgiye kılıf bulmak, mazeret bulmak peşindeler.”

Çatı partilerine “ceylan” benzetmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısındaki çatı oluşumu da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in gündeminde.
Söylediği şu:
“14 siyasi parti destekliyoruz, kefiliz diye açıklama yaptılar. Size kim kefil olacak? Kendisi himmete muhtaç olan başkasına nasıl destek verecek?”
Şunu da ekliyor:
“Bunlar 12 Eylül referandumunda da İşçi Partisi de dahil red cephesiydiler yüzde 42 oy alabildiler. AK Parti halkla ittifak yapıp yüzde 58 aldı.”
Bir de benzetme yapıyor:
“Bir araya gelmelerine konsensüs, uzlaşma diyorlar ya… Ceylanlar ormanda sürüyle gezerler. Çünkü zayıf, ürkek ve korkaktırlar. Birbirlerine sokulma güdüsüyle yaşarlar.”