Bursa Ticaret Borsa’sında ilginç karar: 7. Komite istifa etti, yeniden seçime gidiyor

Seçimin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçti, ama Bursa Ticaret Borsası‘nda sular bir türlü durulmadı. Çünkü, eski başkan Rıza Aydın’a karşı girişilen mücadelede yeni başkan Özer Matlı ve ekibi seçimi kazandılar, ama ortaya da seçimi tartışmalı kılan hukuki sorunlar çıktı.
Önce…
Özer Matlı’nın kendi firması Matlı Gıda’nın seçime katılma hakkı olmamasına karşın Matlı’nın 7. Komite üyeliğine seçilmesini Yüksek Seçim Kurulu iptal etti. Bunun üzerine Matlı da seçime Uzay Pastanesi Satınalma Müdürü olarak katıldı ve seçildi.
Ardından…
Yine YSK kararıyla Borsa Meclisi’ne girenler değişti. Bu kez de Matlı ve yardımcısı İbrahim Özhan’ın seçime girdikleri yetki belgeleri müfettiş incelemesine konu oldu.
Bu inceleme sürerken Bursa Ticaret Borsası kulislerine ilginç bir haber düştü.
Habere göre…
Matlı ve Özhan’ın bulundukları 7. Komite’nin seçilmiş üyeleri istifa ettiler. Bunun üzerine Borsa yönetimi de yalnızca 7. Komite için 20 Eylül 2014 tarihinde yeniden seçim kararı aldı.
Kulislerde…
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı’nın kendi firmasının kayıtlı olduğu 7. Komite’den Borsa Meclisi’ne gelerek hakkındaki iddialardan ve uygunsuzluk halinden kurtulmak için Komite’yi seçime götürmek istediği konuşuluyor.
Seçim ilanının ise 3 Eylül’de yayınlanmasının kararlaştırıldığı kulağımıza geldi.
Doğrusu istenirse…
Bursa Ticaret Borsası’nda bugüne kadar hiç yaşanmamış ve hukuki sorun tartışmalarıyla gündeme gelen ilginç bir süreç yaşanıyor.
Bu süreçte…
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü müfettiş soruşturmasını 1 yıla yakın sürede tamamlayamaması da dikkat çekiyor.