Rize’nin kent meydanını Bursa Büyükşehir yapacak

Günümüzde… Büyük kent belediyelerinin farklı misyonları var. Bu da, başka kentlere el uzatmak, ağabeylik üstlenmek ve destek olmak şeklinde öne çıkıyor.
Nitekim…
Bütünşehir uygulamasıyla birlikte tüm ilçe ve köyleri hizmetleriyle tanıştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi son dönemde bir elini Anadolu’nun en doğusundaki il ve ilçelere, bir elini de Balkanlar’a uzattı.
Daha geçen hafta, susuzluk tehlikesine karşı komşu Yalova’ya teknik destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şimdi de Karadeniz’e açılıyor.
Sohbetimizde öğrendik…
Raylı sistemler fuarı için Almanya’ya giden Başkan Altepe cuma günü yurda dönüp Vali Münir Karaloğlu ile birlikte Rize’ye doğru yola çıkacak.
Çünkü…
Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe hem Rizespor-Bursaspor maçını izleyecekler, hem de bir protokol imzalayacaklar.
O protokolla…
Bursa Büyükşehir Belediyesi kent meydanı yapılması için Rize Belediyesi’ne proje, teknik ve inşaat desteği verecek.
Altepe gelişmeyi şöyle anlattı:
“Geçen sezon yine Bursaspor maçı için gittiğimizde Rize Belediyesi’nden böyle bir talep gelmişti. Sayın Vali de bu konuda aracılık etti. Rize’nin kent meydanını Bursa Büyükşehir olarak biz yapacağız.”
Şunu da ekledi:
“Bursa Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu teknik imkan ve donanımı herkesin hizmetine sunuyor. Rize Belediyesi’ne de destek veriyoruz. Onun protokolunu imzalamaya gidiyoruz.”