Altepe startı verdi: “Sahil şehri Bursa” Mudanya’dan başlıyor

Bursa’nın özellikleri sıralanırken, tarih kenti ile başlanıyor. Uludağ hemen akla geliyor. Tarım, sanayi, üniversite sıralamaya giriyor.
Fakat…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de vurguladığı gibi, sahil kenti olarak kimsenin aklına Bursa gelmiyor.
Bunun nedeni belli:
Gemlik Körfezi çevresindeki yerleşim yerleri bugüne kadar Bursa’nın yazlıkları görüldü. Karacabey’den başlayıp Körfez’i dolaştıktan sonra Kapaklı’ya kadar devam eden sahil yerleşim yerlerindeki yerleşim, kentte oturanların ikinci evleri kabul edildiği için yaz dönemleri canlandı.
O uzun sahil şeridindeki tüm ilçe, belde ve köylerde hem ekonomi, hem de sosyal hareket yazlık sezonu ile sınırlandırıldı.
Şimdi bütün bu algılar değişiyor.
Çünkü…
İl sınırlarının tamamı Büyükşehir sınırı oldu ve Büyükşehir Belediyesi artık her yere hizmet götürmeye başladı.
Ayrıca…
Eskiden Gemlik sanayisi ve limanıyla dışa açılan kapıydı. Mudanya ile birlikte Bursa’nın İstanbul’a deniz kapısı açıldı. Bursalılar artık Mudanya’dan deniz yoluyla İstanbul’a gidip geliyor. Bu da tüm Gemlik Körfezi’ne hareket getirdi.
Dahası…
Başta Mudanya olmak üzere, yakın zamana kadar yazlık amaçlı kullanılan konutlar artık kalıcı konut olarak kullanılıyor. Ulaşımın da kolaylaşması nedeniyle Mudanya ve Gemlik’te oturup çalışmak için Bursa’ya giden arttı.
İşte…
Tüm bu gelişmeler, Bursa’nın aynı zamanda bir sahil şehri solduğunu hep savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi harekete geçirdi.
Başkan Altepe, cuma akşamı Olay Televizyonu’nda yayınlanan Her Açıdan adlı programda konuğumuz olduğunda, sahillerin geleceğiyle ilgili iki önemli karar açıkladı.
Birincisi…
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Sahiller Daire Başkanlığı kuruldu. Tüm koordinasyonunu sağlayacak bu birim, aynı zamanda proje de üretecek.
İkincisi…
Bursa’yı mükemmel bir sahil şehri haline getirecek proje Mudanya’dan başlıyor.
Geçen dönemin sonunda ihalesi yapılan sahil düzenlemesiyle ilgili firmaların itiraz süreleri de sonuçlandı ve projenin önünde engel kalmadı.
Başkan Altepe de son noktayı koydu:
“Mudanya’da Mütarake binasıyla Demirhane arasında 20 milyon liralık sahil düzenlemesi inşaatı önümüzdeki aya kadar başlar.”
Şunu da ekledi:
“Mudanya sahil düzenlemesi başlangıç olacak. Güzelyalı, Kurşunlu, Gemlik ve Kumla için de projeler hazırlanıyor. Hatta, son aşamaya geldi.”
Şunu özellikle vurguladı:
“Tüm projeler birbiriyle bütünlük sağlayacak. Bittiğinde Bursa en güzel sahil şehirlerinden biri olacak.”