Bursa’nın yeni bir logosu oldu, ama içimize sinmedi

Postadan önceki gün çıkan davetiyede, “Şehir Logosu’nun kamuoyuyla paylaşılacağı lansman toplantısına” çağrıldığımızı gördük. Davetiyenin ardından Valilik’ten arayıp Vali Bey’in davetini ilettiler.
Açıkça söylemek gerekirse, şehir logolarını belediyeler yaptığı için Valilik çalışması dikkatimizi çekti.
Bu sütunlarda…
Halkla daha iç içe olmasını önemsediğimiz Vali Münir Karaloğlu’nun alışılmış gelenekçi devlet tarzı yerine yerel yönetim mantığıyla yönetim uyguladığı gözlemimizi daha önce paylaştık.
Fakat…
Önceki gün logo sunumu için davet alınca, konuyla ilgili tanıdıklarımızı arayıp konuşmak istedik. Ama kimsenin haberinin olmadığını gördük.
Vali Karaloğlu’nun iyi niyetinden hiçbir kuşkumuz yok.
Ne var ki…
Dün Merinos’ta karşımıza çıkan logoyla yaşadığımız Bursa arasında bir bağ kuramadık.
Erguvan Bayramı kutlayan Bursa’nın logosunda, İstanbul’la özdeşleşen lale figürünü anlayamadık. Hep yeşil unvanıyla anılan Bursa’dan yeşilin neden silindiğini de çözemedik.
Kısacası…
Milletvekillerinin eksikliğinin hissedildiği bir ortamda sunulan Bursa logosu içimize sinmedi.
Salonda şunu gördük:
Logo da, toplantı organizasyonu da İstanbullu bir firma tarafından yapılmış. Tanıtımın sunumunu ise CNN Türk programcısı Serdar Tuncer yaptı.
Bu bile içimizi sızlattı…
Kendini marka şehir gördüğü için logo yapan Bursa’da grafiker, toplantı düzenleyecek ekip ve sunucu yok mu da İstanbul’dan getirildi?
Eğer bunlar Bursa’da yapılamıyorsa, nasıl marka şehir olacağız?
Bir şey daha…
Bu kenti solumayıp anlık programlarla gelenler Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Bursa’da Zaman şiirine sarılıyorlar. Dünkü sunucu da öyle yaptı. Bu şiir olmasaymış ne yapardık, çok merak ediyoruz.