Büyükşehir’den büyük hamle: Köyde sağılık taraması

Bursa 1988 yılında Büyükşehir statüsüne alındı ve bu yasayla 1989 yerel seçiminde üç merkez ilçe oluşturuldu. 30 Mart yerel seçiminde ise Büyükşehir uygulaması tüm il sınırlarına genişletilerek bütünşehire geçildi.
Böylece…
Bugüne kadar kentlerde hizmet üreten Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart’tan itibaren kırsalla da tanıştı ve çok geniş bir alanın sorumluluğunu üstlendi.
Şimdilerde…
Yeni sorumluluğuna uygun adımlar atıyor, kırsala ve köylerde yaşayanlara yönelik projeler geliştiriyor.
Atılan adımlar arasında yatırım amaçlı olanlar var, hizmet içerenler var, sosyal çalışmalar var, kültürel etkinlikler var, sportif planlamalar var.
Bunlara…
Kırsal alanda yaşayanların sağlıkları da eklendi.
Daha doğrusu…
Başkan Recep Altepe’nin çok önem verdiği sağlık projesi geniş alanda yaşama geçirildi.
Buna göre…
Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Verem Savaş Derneği arasında yapılan protokol gereği, BVSD sağlık ekipleri tarafından tüm köyleri kapsayan bir sağlık taraması programı oluşturuldu.
Program…
Kente ya da sağlık merkezine ulaşabilmeleri en zor yer olarak seçilen
Orhaneli ilçesinin en uzak 2 köyünden başladı.
Tarama…
Diğer ilçeler ve köylerin tümünde belli aralıklarla sürdürülecek ve Bursa’nın tamamında yaşayan insanların tümü sağlık kontrolünden geçmiş olacak.
Her köyde herkesin sağlık taramasından geçmesi için geniş zaman ayrılacağından, ayda 2 ya da 3 köyde çalışmanın sürmesi planlanıyor.
Bu da…
Bursa Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Timur Yıldız’ın bizzat yönettiği sağlık taramasının uzun süreli olacağı anlamına geliyor.
Yapılan tetkiklerde sağlık sorununa rastlananlara ilk müdahale Verem Savaş Derneği sağlık ekipleri tarafından yapılacak. Gerekli durumlarda da vatandaşlar sağlık kurumlarına yönlendirilecek.