MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni: Kentin ışıkları güzel yanıyor, köyün ışıkları da yansın!

Son dönemde ekonomiye Anadolu Aslanları olarak imza atan Anadolu sermayesinin buluştuğu çatılar arasında ilk sırada Müsiad geliyor.
Çünkü…
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, yalnızca üye toplamakla yetinmiyor, ekonomiyi değerlendirip yön verecek atılımlar yapıyor.
Örneğin…
Müsiad bünyesinde tam 16 sektör kurulu var. Bu kurullar her yıl hem yerel olarak Bursa’da, hem de Genel Merkez tarafından genel anlamda toplantılar yapıyorlar.
Müsiad Bursa Şubesi de her yıl sektör kurullarından birinin toplantısına ev sahipliği yapıyor.
Uygulama…
2010 yılında “Made in Turkey Zamanı” sloganıyla otomotiv sektöründe başladı. Oradaki çağrıyı 3 ay sonra dönemin başbakanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrarladı ve yerli otomobil istedi.
2011’de raylı sistemler konusu makine sektöründe ele alındı. O yıl vagon siparişlerine yüzde 55 yerli üretim koşulu getirildi.
Geçen yıl tekstilin yıldızı bebe ve çocuk giyimi masaya yatırıldı. Türkiye’deki bebe ve çocuk giyimin yüzde 90’ını karşılayan Bursa’ya dikkat çekildi.
Bugün başlayacak Müsiad sektör kurulunda ise gıda ve tarım ele alınıyor. Özellikle de yalnızca Bursa’da yetişen 16 bin 400 tonluk üretimiyle ihracattan 40 milyon Dolar kazandıran siyah incir zirvenin ana konusu.
Müsiad Başkanı Hasan Çepni ve aynı zamanda Sektör Kurulları Başkanı olan Şube Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş ile zirve sohbeti yaparken ortaya Bursa’yı daha çok ilgilendiren bir durum çıktı.
Çepni dedi ki:
“Kentin ışıkları güzel yanıyor. Köyün ışıklarının da güzel yanmasını istiyoruz. Gençlerin tarıma özendirilmesi gerekir. Türkiye’nin gerçek hazinesi verimli toprakları. Toprakları böldürmeden iyi kullanmalıyız.”