SP teşkilatlara yeni stratejisini anlatıyor: İddia değil, ikna

Bugüne kadar AK Parti’ye yönelik en ağır eleştiri ve en sert iddiaları gündeme getiren Saadet Partisi’nin yeni stratejisini ilk kez 21 Eylül günü bu sayfalarda dile getirdik.
Bursa İl Divanı’nda konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Budak, teşkilatlara “İktidara karşı kavgacı olmayın, tartışmalardan kaçının” mesajı vermişti.
Şimdilerde…
SP Genel Merkezi yeni stratejisini Genel İdare Kurulu’nda aldığı karar gereği tüm teşkilatlara anlatıyor.
Nitekim…
SP GİK’in Bursalı üyesi olan Selim Sait Terzioğlu geçtiğimiz hafta sorumlusu olduğu Balıkesir’in yanı sıra Çanakkale ve Kırkklareli illerindeki İl Divanı toplantılarında şunu söyledi:
“Siyasi çalışma yaparken hiçbir siyasi partiye karşı iddialaşmayın. Kimseyle cebelleşmeyin. Onun yerine ikna edici olun. Eksikleri ve yanlışları söyleyin, bunları nasıl telafi edeceğimizi anlatın.”
Gezinin ardından…
İl Başkan Yardımcısı Salih Kocatepe ile birlikte dün ziyaretimize gelen Terzioğlu, yeni stratejiye örnek verirken de şunu anlattı:
“Konuşmalarımda bunları teşkilatlara anlattım. Nasıl davranacaklarına örnek verirken, Marmaray için harcanan 3 milyar Dolar’la neler yapılabileceğini sıraladım, teşkilatların da bunları anlatmasını istedim.”
Sonra da şunu ekledi:
“Bugün itibariyle 81 ili taradık ve yeni siyasetimizi anlattık. Şimdi teşkilatlarda eksiklerimiz var, onları da tamamlayıp seçime hazır hale geleceğiz.”
Bu kapsamda…
İlçe kongrelerine başlayan SP bugüne kadar Bursa’da Osmangazi Yıldırım, Gemlik, Nilüfer, Yenişehir kongrelerini yaptı. Karacabey ve İznik kongreleri de yapıldığında İl kongresinin tarihi belirlenecek.