Herkes merak ediyordu, işte perde arkası: Başbakan’ın Bursa gezisinde Faruk Çelik’in adı neden okunmadı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilk Bursa gezisinin üstünden 1 hafta geçti. bazı tartışmalar hâlâ sürüyor.
Örneğin…
Merinos’taki toplu açılış töreni öncesinde alanda görülen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in tören sırasında adının okunmaması bunlardan biri. Bu konunun perde arkasının çok özel bir öyküsü var.
Geçen cuma…
Başbakan Davutoğlu uçakla Yenişehir Havaalanı’na indiğinde, karşılayanlar arasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de vardı.
Ulucami’deki cuma namazında Davutoğlu’na eşlik eden Çelik daha sonra, Merinos’a gelip tören alanı girişinde karşıladı.
O gün…
Çelik programları nedeniyle Şanlıurfa’ya gitmek durumundaydı. Uçağı da saat 16.00’da  kalkacaktı. Davutoğlu’nun tören alanına geç gelişi uçak programını sıkıntıya soktu.
Bu nedenle, Başbakan Davutoğlu’nu gelişi sırasında Merinos’ta karşıladıktan sonra durumunu anlatıp izin istedi ve Şanlıurfa’ya uçmak üzere Merinos’tan ayrıldı. O nedenle,  Bakanların adları okunurken Merinos’ta yoktu.
Akşam…
Şanlıurfa programını tamamlayan Çelik, sabah Nevşehir’e geçti. Bu kez Başbakan Davutoğlu’nu cumartesi günü Nevşehir’e gelişinde karşıladı.
Üstelik…
Orada olmasını bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu istedi.
Bunun da nedeni…
2010-2011 döneminde Devlet Bakanı olarak Alevi açılımını Faruk Çelik’in yürütmesiydi. Davutoğlu bu nedenle Hacı Bektaş ziyaretinde, Alevi camiasının da çok sevdiği Çelik’in yanında olmasını istedi.
Dün de…
Gazetelerde Başbakan Davutoğlu’nun basın toplantısı fotoğraflarındaydı. Sağ yanına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı alan Davutoğlu sol yanına Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik’i oturtarak görüntü verdi.