İngiltere’nin ilk kadın Müslüman Bakanı Warsi, Bursa Milletvekili Tülin Kara’ya emanet!

İngiltere’nin ilk kadın Müslüman Bakanı olarak tanınan Barones Sayeeda Warsi, aslen Pakistan asıllı. Hükümette, İnanç ve Toplumlardan Sorumlu Bakan olarak görev yaptı.
Geçmişindeki siyasi kariyeri de çok parlak.
2005 yılında seçimi kaybetmesine karşın, Barones unvanı aldığı 2007’de Gölge Devlet Bakanlığı yaptı, Lordlar Kamarası’na katılan en genç isim oldu.
2010’da Muhafazakâr Parti’den seçimi kazanıp Devlet Bakanı oldu, bir dönem de hükümet sözcülüğü üstlendi. Muhafazakâr Parti’de 2005-2007 arası genel başkan yardımcılığı, 2010 sonrası da genel başkanlık üstlendi.
Siyasette çok kültürlülük ve hoşgörü alanındaki çalışmalarıyla tanınan İngiltere eski Devlet Bakanı geçtiğimiz şubat ayında Papa’yı ziyaretinde Esma’ül Hüsna armağan etmesiyle de Avrupa’da gündeme geldi.
Barones Sayeeda Warsi, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yakın diyalog içinde.
İşte…
Hem İngiltere’de, hem de Avrupa’da adından çok söz ettiren siyasetçilerden olan Warsi hafta içinde Türkiye’ye geldi. Ankara’da Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşen Warsi’yi, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay tanıdık bir isme AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Kara’ya emanet etti.
Bu dönem…
Avrupa Parlamentosu’ndaki göreviyle dikkatleri çeken Kara, iki günlük İstanbul ziyareti ve görüşmeleri sırasında İngiliz Bakan’la sürekli birlikte oldu.