Saadet’in yeni siyaset modeli: 12 ilçeli il gibi Osmangazi

Saadet Partisi Osmangazi İlçe denilince yıllardır herkesin aklına Gökhan Gerçek geliyor. 30 Mart yerel seçiminde SP Osmangazi Adayı olmak için ilçe başkanlığından ayrılan Gerçek, daha sonra SP İl yönetiminde görev aldı. Yerine de, yönetiminden Sadri Topçu ilçe başkanlığını üstlendi.
Haziran ayında SP Osmangazi İlçe Başkanı seçilen Sadri Topçu, yönetiminden Tanıtma Başkanı Hamza Geldi, Seçim İşleri Başkanı Kerim Bulut, Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Er ile birlikte ziyaretimize geldi.
Gördük ki…
Kadronun devamı olarak, üretkenlikte de aynı tempoyu sürdürüyorlar.
Örneğin…
Osmangazi siyaseti için yeni bir model geliştirmişler. Bunu da Başkan Topçu şöyle açıkladı:
“Tüzüğümüz gereği, her mahallede yönetim oluşturmamız ve her yönetim kurulu üyesinin de bir mahalleden sorumlu olması gerekiyor. Yönetimimiz 50 kişi, Osmangazi’de ise 137 mahalle var. O nedenle başka bir yöntem geliştirdik.”
Şöyle devam etti:
“Osmangazi’yi bir il gibi düşündük ve 12’ye böldük. Yani 12 ilçeli bir il kabul ettik. Her ilçeye, yani 12 bölgeye de birer yönetim kurulu atadık.”
Yöntem gerçekten çok özel.
Osmangazi’yi 12 ilçeli bir il gibi kabul eden SP’de her yönetim kurulu üyesi de ilçe gibi kabul edilen bir bölgenin sorumluluğunu üstlenmiş. Onların altında da mahalle yönetimleri var.
Böylece…
Çalışan ekip sayısı arttırılırken, çalışma alanı da genişletilmiş, hatta aynı anda Osmangazi’nin tamamına ulaşmak hedeflemiş.