Yol güzel oldu, ama Uludağ acaba kış için tam hazır mı?

Kim ne derse desin… Bursa turizmi denildiğinde her şeye karşın Uludağ ilk sırada yer almayı sürdürüyor. Özellikle kış mevsimi geldiğinde, alternatifleri çoğalsa ve bol kar avantajına sahip yeni kayak merkezleri karşısında geride kalmış gibi görünse de, Uludağ yine cazibe merkezi olma özelliğini koruyor.
Gerçi…
Bu sezona yolu yenilenmiş olarak girerken, yaşanan sorunların bir kısmını çözdü, ama Uludağ’da daha önemli sorunlar var.
Örneğin…
Geçen yıl kar az yağdığı için kış sezonu Uludağ işletmecilerine tam bir kâbus oldu.
Oysa…
Uludağ’daki işletmeciler geçtiğimiz yıllarda bir araya gelip milyon Dolar’lık bir yatırımla suni kar makinesi aldılar. Fakat, o kar makinası geçen yıl arızalandığı için çalıştırılamadı. Makine suni kar üretmediği için pistlerde yeterli kar olmadı ve kayak amacıyla dağa çıkmanın bir anlamı kalmadı.
Geçenlerde…
Bursa turizminin geleceği üzerine Almira Otel Genel Müdürü Ersin Yazıcı ile sohbet ederken tam da bu noktaya dikkat çekti:
“Bulunduğum her ortamda, Bursa’nın pazarlanması çalışmalarına destek verirken Uludağ ve termalin öne çıkarılması üzerinde durdum. Görüşümde yine ısrarlıyım. Bursa turizminin ana sermayesi Uludağ ve termaldir.”
Söylediği şu:
“Ne yapılırsa yapılsın, Bursa turizminin lokomotifi de Uludağ. Çünkü Uludağ’a gelen, kent içinde de her yere gelmiş oluyor. Kimi kebap yiyor, kimi kestane şekeri ya da havlu alıyor. Ama sonuçta Uludağ’a gelen her yere gelmiş oluyor.”
Üzerinde durduğu nokta şu:
“Geçen yıl az kar yağınca Uludağ kötü bir sezon geçirdi. Bundan Bursa turizminin tamamı etkilendi.”
Şu sözleri de uyarı özelliği taşıyor:
“Aslında Uludağ’da Haluk Beceren’in çok ciddi çabalarıyla işletmeciler tarafından alınan, bir suni kar makinası var. Fakat arızalı olduğu için geçen yıl çalıştırılamadı. Bu yıl da arızanın onarılmadığını duydum.”
Görüşü şu:
“Uludağ’da kar olmadığında, bütün Bursa turizmi zarar görüyor. Onun için Uludağ’a kar yağmama olasılığı düşünülmeli ve sezona girilirken de önlemi alınmalı.”