Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Alman parlamenterin raporunu Tülin Kara çürüttü!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin hafta içinde Paris’te yapılan oturumu Türkiye’deki çalışma yaşamıyla ilgili hareketli anlara sahne oldu.
Çünkü…
Alman Milletvekili Andrej Hunko’nun henüz taslak halinde olan “Grev Hakkı Dahil Olmak Üzere Toplu Sözleşme Hakkının Koruması” başlıklı raporu Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu toplantısında ele alındı.
Toplantıda okunan raporun Türkiye ile ilgili bölümlerinde çalışma yaşamına ait ithamlar yer aldığını görünce, AKPM’de Türkiye’yi temsil eden AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara söz alarak müdahale etti.
Dahası…
Kara konuşmasını bir de rapor haline getirerek komisyona ve Parlamenterler Birliği Meclisi’ne sundu.
Konuşmasında…
Raporun Türkiye’yi ilgilendiren bölümüne dikkat çekerken, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanları tarafından tespit edilen bazı hataların olduğunu” söyledi ve bu bölümlerin değiştirilmesini istedi.
Sendikal yasalar başta olmak üzere, Türkiye’deki çalışma yaşamını düzenleyen yasalarda yapılan değişiklikleri belgelerle de ortaya koyan Kara’nın müdahalesi üzerine, iddiayı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne rapor olarak taşıyan Alman Milletvekili Andrej Hunko da teşekkür etti ve açıklanan noktaları dikkate alacağını söyledi.