MHP’de Osmangazi ders oldu, Yıldırım ortak aday arıyor

Anlaşılan o ki… MHP’de geçen hafta yapılan Osmangazi kongresinden çıkan sonuç, ilçe kongrelerinin gidişatına yönelik beklenti ve hesapları çok etkiledi.
Nitekim…
Delege seçimlerini yapan Yıldırım’dan, özel bir toplantı haberi geldi.
Görünüşe göre…
Yıldırım’daki bu özel toplantının çağrısını, MHP’in her dönem etkili isimlerinden olan Fevzi Zırhlıoğlu yaptı. Onun çağrısıyla Yeşil Cami yanındaki Çelebi Han’da gerçekleştirilen toplantıya 9 eski ilçe başkanı ile birlikte MHP Yıldırım’ın etkili isimleri katıldı.
MHP’de uzun süredir bir araya gelmeyen kimi grupların toplantının katılımcıları arasında olmaları da dikkat çekti.
O akşam…
Yaklaşık 50 kişinin katıldığı toplantıda “Yıldırım kongresinde herkesin uzlaştığı bir aday” konusu görüşüldü. Toplantıda 9 eski ilçe başkanı vardı, ama Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Koç yoktu.
Bu da iki farklı yoruma yol açtı.
Kimileri…
“Ahmet Koç kongrede aday olmayı düşünmüyor, o nedenle katılmamış olabilir” dedi.
Kimileri de…
Daveti yapan Fevzi Zırhlıoğlu’nun MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’la birlikte hareket ettiğine dikkat çekerek şunu söyledi:
“Osmangazi kongresinden çıkarılan dersler var. Sürpriz olmaması için geniş tabanlı bir destek oluşturarak ortak aday aranıyor.”
Gerçi…
Toplantı yapıldığında delege seçimi sonuçları belli olmadığı için ortak adayın kim olabileceği konuşulmadı, ama yapılan yorum şunu gösteriyor:
MHP’deki İsmet Büyükataman ile Osmangazi’yi sürpriz stratejiyle kazanan MYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Necati Özensoy-İl Başkanı Hasan Toktaş ayrışması giderek derinleşip sertleşiyor.
Bir anlamda, MHPyi hareketli günler bekliyor.