TCDD Gemlik Treni için ilk adımı Dereçavuş’tan attı

Gerçi… 2 yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan Yenişehir-Bilecik etabı heyelana takıldığı için hızlı tren rotasını Yenişehir-İnegöl-Mezitler güzergahından Bozüyük’e çevirdiğinden Yenişehir’den sonrası ile ilgili net bir şey yok.
Fakat…
Bir yandan Mezitler’de alternatif arayan TCDD, diğer yandan sözü verilen demiryolu projeleri üzerinde çalışıyor.
Örneğin…
Bursa İstasyonu’nun yapılacağı Balat’la Gemlik arasında inşa edilecek Gemlik Treni startı verildi. İlk adım da, Dereçavuş’taki arazilerde ölçüme başlanarak atıldı.
Projeye göre…
Yenişehir-Bursa etabının sona erdiği Bursa İstasyonu için Balat’a gelecek olan tren, son noktanın biraz gerisindeki Dereçavuş’tan Gemlik’e yönelecek.
Bir anlamda…
Yunuseli Havaalanı’ndan Gündoğdu ve Kurşunlu’ya giden yol üstündeki Dereçavuş, yeni projede Bursa-Yenişehir hattıyla Bursa-Gemlik hattının kavşak noktası olacak.
Çalışmaları duyunca…
Dereçavuş Muhtarı ve Osmangazi Ziraat Odası Başkanvekili Hakan Ekim’le konuştuk. Şunları söyledi:
“Bursa’ya tren gelmesinden elbette mutluyuz. Fakat hızlı trenden sonra Gemlik treni de bizim topraklardan geçecek. Yani tarla ve bahçelerimiz demiryoluna gidiyor. Buna üzgünüz.”
Çiftçilerin duygularını ise şöyle aktardı:
“Bursa Ovası, Türkiye’nin en verimli toprakları. Bu gidişle ekilecek toprak kalmayacak. O nedenle çiftçilerimiz tedirgin.”