Umut Oran siyasetin çıkış yolunu gösterdi: Halkın refahı için iktidar-muhalefet birlikteliği!

Demokrasi, iktidar kadar muhalefete de sorumluluk yüklüyor. O bakımdan, iktidar ve muhalefet ayaklarından biri ortadan kalktığında, ya da işlevsiz kaldığında demokrasi de olmuyor.
Bu da…
Birbirleriyle siyaseten yarışmaları çok doğal olan, iktidar ve muhalefet şeklinde tanımlanan siyasi yapılara sorumluluk yüklüyor.
Nitekim…
Cuma akşamı Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimiz CHP’nin eski genel başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, demokrasinin gelişimi adına tam da bu noktaya dikkat çekti.
Söze…
“Bizler neden siyaset yapıyoruz sorusunu kendimize sormamız gerekir” diye başladı ve şunu söyledi:
“Biz siyasetçilerin hedefi halka hizmet etmek, sorunları çözmek olmalı. Ama siyaseti birbirimize gol atmak olarak görüyoruz.”
Sonra da…
Siyasete çıkış yolu göstermek anlamında şu çağrıyı yaptı:
“Halkın refahıyla ilgili konularda bir araya gelmeliyiz. Siyasetin tek amacı halka hizmet olduğuna göre, bunu yapabilmeli ve bir araya gelebilmeliyiz.”
Bu noktada…
İktidarın algı yönetimi yöntemiyle hareket ettiğini ifade etti.
Düşüncesini ortaya koyarken de “Algı yanıltır, gerçekler acıtır diye bir laf vardır” deyip şöyle devam etti:
“Ne yaparsak yapalım… İster iktidar, ister muhalefet siyasetçiler olarak önce milletin hayrını, vatanın bütünlüğünü düşünmeliyiz.”
Şunu vurguladı:
“Salt siyasi hamlelerle hareket edilirse bir gün gelir halkı yanıltır ve ortaya çıkan gerçekler de insanları acıtır.”
Şunu da ekledi:
“Hükümet gündem oluşturma ve algı yönetimi çabası içinde. Bunu da medya yoluyla yapıyor. Oysa bu çok yanlış. Çünkü, siyasetin esas amacı hizmet olmalı.”
Çağrısını vurguya dönüştürdü:
“Onun için, iktidar ve muhalefetin ülke yaranına olan işlerde bir araya gelebilmeleri çok önemli. Bunu başardığımızda pek çok sorun kendiliğinden aşılır.”