Yunuseli Havaalanı’nda Büyükşehir pistte onarıma başladı, uçuş yakında

Hafta sonu… Yunuseli Havaalanı önünden geçerken sürpriz bir çalışma ile karşılaştık. O sürpriz, Yenişehir Havaalanı’nın açılması üzerine 15 yıl önce uçuşlara kapatılan Yunuseli Havalanı’nda pistin onarılıp yenilenmesi çalışmalarına başlamış olmasıydı.
Aslında…
Bursa kamuoyu, Yunuseli’nin yeniden küçük uçakların uçuşuna açılması ile ilgili atılan adımları ve sürdürülen görüşmeleri biliyor.
Çünkü…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe seçim sürecinde de dillendirdiği gibi, Yunuseli Havaalanı’nı yeniden kente kazandırmak istiyor.
Bu doğrultuda da…
Büyükşehir Belediyesi ile Türk Hava Kuvvetleri arasında sürdürülen görüşmelerin olumlu ilerlediğini duyuyorduk. Kapalı havaalanı önünden geçerken gördüğümüz pistte inşaatın başlaması işte bu görüşmelerin sonuçlandığı anlamına geliyor.
Nitekim…
Ulaşabildiğimiz kaynaklar; Türk Hava Kuvvetleri’nin, artık havacılık eğitimi veren Işıklar Askeri Lisesi’nin de yararlanması koşuluyla Yunuseli Havaalanı’nın  sivil uçakların inip kalkmasına onay verdiğini söylediler.
Yine…
Ulaşabildiğimiz bilgilere göre, Yunuseli Havaalanı 15 yıl sonra yeniden açılma aşamasına gelirken, sivil uçaklar görerek uçuş yöntemiyle inip kalkabilecekler.
Bu kapsamda…
Pist ve kule kullanımı Türk Hava Kuvvetleri’nde olmak üzere, havaalanının yolcu terminali, uçakların bakımlarının yapılabileceği hangar, itfaiye  gibi yapılarıyla birlikte, 15 yıldır kullanılmadığı için pistin bozulan bölümlerinin onarılıp yenilenmesi çalışmaları Büyükşehir tarafından yürütülüyor.
Çalışmalar sırasında havaalanının kulesi de elden geçecek.
Açıkça söylemek gerekirse…
Bursa gibi hem kendi, hem de hedefleri büyüyen bir kentin merkezinde küçük sivil uçaklar için havaalanı olması çok önemli.
Nitekim…
Yunuseli uçuşlara açıkken Bursa’da 24’e kadar çıkan sivil küçük uçak sayısın şimdilerde 2’ye inmesi de bunu gösteriyor.
Bir yanda…
Bugün arzu edilen ölçülerde çalıştırılamasa bile uluslararası uçuşlar yapılabilen Yenişehir Havaalanı var. Buna kent merkezinde küçük uçaklar için bir havaalanı daha eklenmesi Bursa’nın gelişimi ve hedefleri için gerekli.
Açıkça söylemek gerekirse, iki havaalanı Bursa’ya yakışır.
Sıra ikisini de çalıştırabilmeye geliyor.