AK Parti’de ilk adım: Süleyman Soylu ile görüştü ve çekildi

AK Parti’de il kongresi 10 Ocak’ta yapılacak. Yani artık son haftaya giriliyor. Fakat il başkanlığı konusunda henüz net bir karar yansımadı.
Bugüne kadar…
Adaylığını açıklayan tek isim olan Avukat Cüneyt Bülent Şeker önceki gün akşam saatlerinde Ankara’da Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ile yarım saat süren bir görüşme yaptı.
Eski yöneticilerden Şeker o görüşmeyi şöyle aktardı:
“Ankara’da Teşkilat Başkanımız Sayın Süleyman Soylu ile görüştüm. Kendisine Bursa teşkilatının sıkıntılarını ve adaylık gerekçelerimi anlattım.”
Ardından…
“Anlattıklarımı büyük bir dikkatle dinledi” dedi ve şunu söyledi:
“Görüşmemizde, beni aday göstermeyi düşünmediklerini açıkça ifade etti. Ancak listemi sunup aday olmamın da hakkım olduğunu beyan etti.”
Kendisinden istenileni açıkladı:
“Sayın Teşkilat Başkanımız, görüşmemiz sırasında AK Parti için bu dönemin çok kritik bir süreç olduğunu ifade etti ve ‘Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın üzülmemeleri için liste vermemenizi rica ediyorum’ dedi.”
Şöyle devam etti:
“Ben de kendisine, çıkış amacımın makam ve mevki elde etmek olmadığını, mevcut yanlışlara dikkat çekmek olduğunu aktardım.”
Bu noktada…
“Ankara’da yaptığım görüşmede, amacıma ulaştığımı gördüm” deyip kararını dile getirdi:
“Sayın Soylu’ya, partimin kararı ve Başbakanımın arzusu doğrultusunda hareket edeceğimi bildirdim. Böylelikle AK Parti il başkan adaylığından çekildim.”
Bu sözlerden…
Kongre için son haftaya girilirken AK Parti Genel Merkezi’nin harekete geçtiğini anlıyoruz. İkinci adım o nedenle önemli hale geldi.