Bakan Faruk Çelik’in Meclis’te “Bursa için sorun çözme” mesaisi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik her ne kadar AK Parti Şanlıurfa Milletvekili unvanı taşıyorsa da, Bursa’yla ilgisini hiç kesmedi.
Karşılık olarak…
Bursa da Çelik’le bağını koparmadı. Ankara’da işi olanların, ya da sorununu çözmeye gidenlerin yolu bir şekilde Bakan Çelik’ten geçiyor.
Daha doğrusu, Bursa’ya gidenlerin büyük bölümü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e uğrayıp görüşüyor, sorunlarına O’nun aracılığıyla çare arıyor.
Yine öyle oldu…
Hafta içinde bakanlığıyla ilgili bazı yasal düzenlemeler için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki komisyon çalışmalarına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, öğle saatlerindeki toplantı arası boşluğunda da Bursa’dan gelen heyetlerle görüştü, sorunların çözümü için devreye girdi.
Görüşmelerde…
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de hazır bulundu.
İlk görüşme…
Bursa Eczacılar Odası Başkanı Kubilay Aydın, Genel Sekreter Okan Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Timur Nizam ve İnegöl Temsilcisi Bedri Boyrat ile gerçekleştirildi.
İşyeri denetimleri sırasında, eczanelerde çalışan personelin haftalık 45 saat mesai barajını aşmaları nedeniyle sorunlar çıktığını anlatan Bursa Eczacılar Odası Başkanı Aydın ve yöneticileri dikkatle dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eczanelerin çalışma sisteminden kaynaklanan sonunun çözülmesi için hemen Bakanlık Teftiş Kurulu’nu arayıp direktifler verdi.
Eczacılar da Ankara’dan Bursa’ya kritik bir denetim sorununu çözmüş olmanın mutluluğuyla döndüler.
Bakan Faruk Çelik, aynı gün Bursa Romanlar Derneği’ni de yine Meclis’teki komisyon toplantı salonunda kabul etti.
Bursa eski milletvekili Ali Koyuncu’nun da katıldığı görüşmede Romanlar, yaşadıkları sorunları anlatıp Çelik’ten yardım istediler.