Bursa’nın en işgüzar bürokratı… Sorun çıkarmayı seviyor!

Gazeteye gelirken cep telefonumuz çaldı. Basın Yayın İl Müdürlüğü’nden aradığını söyleyen hanımefendi, gayet de nazik bir dille cumartesi günü yapılacak AK Parti İl kongresiyle ilgili durumu anlattı:
“Başbakanlık’tan her gazete için 2 kişilik kontenjan belirlendi. Olay’dan 4 başvuru var. Aranızda anlaşıp 2 kişiye indirebilir misiniz?”
Önce anlayamadık.
Sonra da, daha iki gün önce “kongrede halkla kucaklaşacaklarını” açıklayan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un sözleri aklımıza gelince “AK Parti halka açık, ama basına kapalı kongre mi yapmak istiyor?” düşüncesine kapıldık.
Hele…
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açılışlar için Merinos’a gelmesinde korumaların yol açtığı sıkıntılar aklımıza gelince, işin içinde işgüzarlık olduğu kanaatine vardık.
“Acaba AK Parti ile gazeteciler karşı karşıya mı getirilmek isteniyor?” diye düşündüğümüz için AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’u arayıp anlattık.
O da şaşırdı…
Ankara ile görüştükten sonra da şu bilgiyi aktardı:
“Bursa’dan Ankara’ya 160 kişilik akreditasyon listesi gitmiş. Başbakanlık da bunu çok bulup 80 kişiye indirmiş. Durumu izah ettim, düzeltilmesini istedim.”
Anladık ki…
Daha önce de akreditasyon kartı dağıtımı nedeniyle Bursa basınına sıkıntılar yaşatan Basın Yayın İl Müdürü Kadir Akarkaya işgüzarlıklarına bir yenisini eklemiş ve gazeteci olup olmadıklarına bakmaksızın her başvuruyu alıp aynen Ankara’ya göndermiş.
Açıkça söylemek gerekirse…
Sosyal medyada AK Parti içi çatışmalara taraf olmaktan çekinmeyen, görevi sorun çözmekken ısrarla ve her defasında gazetecilere sorun çıkarmayı seven işgüzar bürokratlar yüzünden Bursa’ya cumhurbaşkanı ya da başbakan gelecek diye korkar olduk.