Devamlı gülümseyen yüzü, bitmeyen enerjisiyle Hasan Çepni’nin 5 yıllık “MÜSİAD nöbeti” bitiyor

30 Ocak Cuma günü, yani yarın kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi’nin genel kurulu var.
Kongrede…
20 yıllık MÜSİD’ın son 5 yılında Şube Başkanı olarak sorumluluk üstlenen Hasan Çepni görevi bırakıyor. Yerine de, AK Parti İl Yönetim Kurulu’na bu dönem girmeyen Mustafa Gürses geliyor.
Hasan Çepni’yi yıllardır tanırız. Kamuoyunun ise MÜSİAD çalışmalarında izlerken adeta başı döndü. Karşıdan bakıldığında sakin görünür. Yüzü hep gülümser. Fakat bitmeyen bir enerji ile çalışır.
Nitekim…
Her yıl yapılan şubeler değerlendirmesinde, son 5 yıldır Bursa hep birinci oluyor. Bu da MÜSİAD tarihinde görülmüş bir şey değil.
Nedeni ortada…
MÜSİAD Bursa Şubesi son 5 yılda 4 büyük zirve yaptı. Önce yerli otomobil algısının oluştuğu zirveyle dikkat çekti. Sonra raylı sistemlerde yerli üretim gündeme geldi, geçen yıl tekstilin yükselen yıldızı bebe ve çocuk konfeksiyonu, bu yıl da tarımı ele alan “şehrin ışıkları yanıyor, köyün ışıkları da yansın” temalı zirveler gerçekleştirildi.
Yanı sıra…
Kimi doğrudan MÜSİD organizasyonu, kimi Cumhurbaşkanı ve Başbakan gezileri kapsamında 30’a yakın ülkeye gidildi, BTSO ile dış geziler yapıldı.
Böyle bir çalışma döneminin ardından görevi devredecek olan Hasan Çepni kongreye davet için geldiğinde, şu gözlemini de paylaştı:
“Türkiye’nin kurtuluşu dış ticarette. Yeni ve genç ihracatçılar çıkarmalıyız. Birbirimizi kıskanmadan, ihracatçı sayısını en az yüzde 50 arttırmalıyız.”
Şunu da ekledi:
“Heimtextil Fuarı’nda Türkiye’yi temsil eden 157 firmadan 58’i Bursa firmasıydı. Gurur duydum.”