Kongrenin sürprizi Süleyman Soylu ateşli konuşmayla salonu coşturdu

AK Parti Genel Merkezi adına kongre programını Teşkilat Başkanı olarak Süleyman Soylu hazırladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hangi kongrelere katılacağını ve beraberinde hangi bakanlarla genel merkez yönetiminden kimler olacağını tek tek Soylu belirledi.
Bu programı da, daha kongreler başlamadan önce açıkladı.
O programda…
Yani Soylu’nun tek tek katılımcılarını belirlediği programda, Bursa kongresi listesinde kendisi yoktu.
Ne var ki…
Başbakan Davutoğlu cumartesi günü hastalanıp Karabük’e gidemedi, Bursa ve Yalova kongrelerine de gidemeyeceği anlaşıldı. Doğal olarak, Başbakan’ın programı iptal olunca beraberindeki heyetin de programı bozuldu.
Bunun üzerine…
AK Parti Teşkilat Başkanı olarak Süleyman Soylu dün sabah kalkıp Bursa’ya geldi.  Doğrusu istenirse, Soylu’nun son dakikada Davutoğlu’nun yerine kongreye gelmesi sürprizdi.
Ardından da…
Yaptığı ateşli konuşmayla salonu coştururken, kongreye de damgasını vurdu.
Konuşmayı salonun arka taraflarında, AK Parti teşkilatları arasından dinledik. Yapılan yorumlara da bizzat tanık olduk.
Kürsüdeki mikrofonu eline alıp platform üzerinde gezinerek konuşan AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun hitabeti de, performansı da çok beğenildi.
En büyük alkışı da…
Sesini giderek yükselterek “Ezanı Muhammedi’nin okunduğu şu minareler kadar başınız dik olsun” dediğinde aldı. “2015 Haziran seçimlerinde sandıkları patlatacaksınız” diyerek teşkilata hedef gösterdiği cümlede de salon adeta yerinden oynadı.
Gerçi…
Zaman zaman adı Bursa listesine gelebilecek ağabeyler arasında geçiyor, ama dünkü kongreden sonra Bursa’daki AK Parti teşkilatlarının Soylu’ya daha sempatik bakabileceklerini gördük.
Hatta…
Soylu’nun sorn dakika sürprizi olarak kongreye katılıp salona coşturan hitabetiyle sivrilmesi bu açıdan konuşulmaya bile başlandı.