AK Parti’de detaylar belli oldu: Her şey 1 ayda bitecek

Açıklamayı… Önceki gün MYK toplantısı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay yaptı. Böylece AK Parti’de seçim takvimi işlemeye başladı.
Nitekim…
İlk aday adaylığı başvuruları 11 Şubat Çarşamba günü yapıldı. Sonrasındaki detaylar da ortaya çıktı.
Buna göre…
11 Şubat’ta başlayan aday adaylığı başvuruları 20 Şubat’ta sona erecek. 22 ve 23 Şubat’ta İl Başkanlıkları aldıkları başvuruları Genel Merkez’e gönderecekler.
Bu sütunlarda 27 Ocak günü duyurduğumuz gibi, illerde temayül yoklamaları 28 Şubat ve 1 Mart’ta bitirilecek. 2-5 Mart tarihleri arasındaysa sonuçların tasnifi takvimde yer alıyor.
Ardından…
6 Mart’ta başlayacak alt komisyon çalışmaları ve mülakatlar 15 Mart’a kadar sürecek. 16-22 Mart arasında ara komisyon çalışmaları 7 gün sürecek.
Sonrasında…
Aday listelerini belirlemek üzere üst kurul 23 Mart’ta çalışmaya başlayacak ve 15. gün olan 6 Nisan’da listeler tamamlanacak.
Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimi gereği diğer siyasi partilerle birlikte milletvekili aday listeleri 7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek.
Böylece…
1 aylık süreçte her şey tamamlanıp bitecek.
AK Parti’nin kendi seçim takviminde 9 Nisan günü kesinleşen milletvekili adaylarıyla Ankara’da toplantı yer alıyor. Seçim kampanyası da 10 Nisan’da başlayacak.