CHP’nin kararı: 2 ve 4. sıra kontenjan, kalanı önseçim

7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimi için siyasi partilere aday adaylığı başvuruları Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvim gereği başladı.
Aday adayları bir yandan başvurularını yapıp hazırlıklarını sürdürürken, diğer yandan da partilerin aday listelerini belirleme yöntemini bekliyorlar.
Daha doğrusu, yöntemini en başından açıklayan AK Parti dışındaki aday adayları yöntem belirlenmesini bekliyorlardı. Dün CHP için de bu konu gündem olmaktan çıktı.
Çünkü…
Ankara’dan gelen haberlere göre, Parti Meclisi’nde iller için farklı yöntemler ele alınırken Bursa listesinin 2 ve 4. sıralarının Genel Merkez kontenjanı olarak ayrılmasına karar verildi.
PM’de, 18 kişilik Bursa aday listesinin diğer sıralarının önseçimle belirlenmesi yolunda karar alındığı da gelen haberler arasında. Önseçimin tarihinin ise daha sonra belirleneceği duyumları ulaştı.
Böylece…
CHP’de rekor düzeye ulaşması beklenen aday adaylığı başvurularının ardından, şiddetli rekabete dönük yoğun bir kulis süreci başlayacağı da ortaya çıktı.