Sena Kaleli kararını verdi: Her türlü yarışa varım, adayım!

Gelişmeyi şöyle bir anımsamakta yarar var… CHP’nin iki hafta önce yapılan MYK toplantısında Bursa listesinin 2 ve 4. sıraları için kontenjan kullanılması, diğer adayların önseçimle belirlenmesi kararı alındı.
Bu karar parti örgütünde sevinçle karşılanırken, akşam saatlerinde toplanan Parti Meclisi’nde Sena Kaleli söz alıp “örgüt önseçim istiyor” dedi.
Kılıçdaroğlu da bu itirazı kabul etti ve Bursa listesinin tümü için önseçim kararı alındı.
Bu karar…
CHP’nin Bursa’daki örgüt yapısını bilenler tarafından “Sena Hanım intihar etti” olarak yorumlandı.
Nitekim…
Kendisiyle yaptığımız konuşmayı 18 Şubat’ta bu sütunlardan “Sena Kaleli yol ayrımında: Adaylığa karar vermedim!” başlığıyla aktardık.
Dün arayıp “Kararınızı verdiniz mi?” diye sorduğumuzda kararlı gördük.
Dedi ki:
“Her türlü yarışa hazırım, var olduğumun bilinmesini istiyorum. Adayım.”
Kararında…
CHP örgütünün vefasına olan inancı ve değerbilirliğinin yanı sıra önseçimin etkili olduğunu kaydeden Kaleli şunları dile getirdi:
“Büyükşehir Adayı olarak 2009’da CHP’ye davet edildiğimde, örgütün görüşünün alınması gerektiğini söyledim. Fakat süre kısıtlıydı ve önseçim yapacak zaman yoktu. Bunu şimdi yapıyoruz. Örgütümüzün görüşünü alacağız.”
Şöyle devam etti:
“Örgütümüzün isteği doğrultusunda, önseçimi Parti Meclisi’nde gündeme getirdim ve savundum. Şimdi herkesin beklediği oldu. Örgütümün desteğinden hiç kuşkum yok. Onlardan ilk kez kendim için bir şey istiyorum.”
Peki ya beklediği desteği bulamazsa?
İşte cevabı:
“CHP’de Parti Meclisi’nde ve MYK’da görev yaptım, Genel Başkan Yardımcısı oldum. Örgüt destek verirse milletvekili seçilirim, eğer önseçimde destek bulamazsam görevlerim doğrultusunda partim için çalışmaya devam ederim.”