Abdullah Gül: Cumhurbaşkanlığı yapmış olsa bile, sonuçta bir baba!

Pazar günü… 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte büyük oğulları Ahmet Münir Gül’e kız istemek için Bursa’ya geldiklerini, aslen Kayserili olan tekstilci Abdullah Karadere’nin Nilüfer Çamlıca’daki Gümüşkent Sitesi’ndeki evinde Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Zehra Ayşe Karadere ile söz yüzüklerini taktıklarını yazıp gazeteye gönderdikten sonra şöyle bir düşündük.
Abdullah Gül 1990’dan sonra siyaset sahnesinde önemli görevler almış bir isim. Kamuoyu onu önce 1996 yılında Refahyol adıyla kurulan Refah Partisi-Doğru Yol Partisi koalisyon hükümetinde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak tanıdı.
Biz kendisiyle 2000 yılında Fazilet Partisi Bursa İl Kongresi’ne geldiğinde tanıştık.
Hatta…
Niyazi Pakyürek’in il başkanlığını Hilmi Tanış’a bıraktığı o kongrenin ardından, FP’deki Yenilikçi Hareket’in lideri olarak Gül’ü bir pazar günü Olay’da ağırladık, sohbet ettik.
O süreç…
Abdullah Gül’ü önce FP Genel Başkan Adaylığı’na taşıdı. Sonra da Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ayrılıp AK Parti’yi kurdular.
Sonrasında yaşananları kamuoyu anımsıyor. Erdoğan yasaklı olduğu için 2002 seçimlerinin ardından ilk AK Parti hükümeti Abdullah Gül başbakanlığında kuruldu. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak Ertuğrul Yalçınbayır vardı.
Erdoğan’ın yasağı kalkıp başbakanlığı üstlenmesiyle Dışişleri Bakanlığı’nı üstlendi. Ardından da 11.Cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya çıktı.
Eğitimli, donanımlı, yetişmiş, bilgili, dünyayı okuyup yorumlayan, cumhurbaşkanlığı süresince de toplumun güvenini kazanan bir siyasetçi.
Daha önce görevleri gereği pek çok kez Bursa’ya gelmişti.
Fakat…
Cumartesi günü siyasetçi olarak ya da herhangi bir organizasyon için değil, bir baba olarak geldi.
Kimseye haber vermeden sessiz ziyaret ile konuk olduğu evde aile arası mütevazı bir törenle oğluna ve müstakbel gelinine söz yüzükleri taktı.
Haberi…
Dün sabah Bursalılar bu sütunlardan öğrendiler. Erken saatlerden itibaren de İstanbul merkezli yayın yapan yaygın medya haberin peşine düştü.
Yaygın medya kuruluşlarının Bursa bürolarında görev yapan arkadaşlarımız, meslektaşlarımız telefonla arayıp hem kutladılar, hem daha bilgi almak istediler.
Onların haberi İstanbul’a taşımalarıyla Gül ailesinin sessizce yaptıkları hayırlı iş ziyareti internet sitelerinden Türkiye’ye yayıldı.
Muhtemelen bugün de yaygın gazetelerde haber olarak yer alacak.
Üstelik…
Bu hayırlı iş ziyareti, Gül’ün siyasete dönüşüyle ilgili spekülasyonların yoğunlaştığı bir döneme rastladı.
Ama…
Yaşam siyasetten ibaret değil. Pazar akşamı da yazımızı Olay’a gönderdikten sonra bunu düşündük:
Cumhurbaşkanlığı yapmış olsa bile, Abdullah Gül her şeyden önce bir baba.
Ailesini büyütecek önemli bir adımı yalnızca baba olarak attı. Buna da saygı duyulması gerekiyor.