MHP yönteme karar verdi: İnternetten şifreli temayül!

Görülen o ki… Milletvekili olmak isteyenler, daha seçilmeden en az bir kere Ankara’ya gitmek zorunda.
Örnekler ortada…
CHP’de aday adaylığı başvuruları doğrudan Genel Merkez’e yapıldığı için, Sena Kaleli’nin çekilmesiyle 72’ye inen aday adayları Ankara’ya gittiler.
Gerçi…
AK Parti hem Ankara’ya, hem Bursa’ya başvuru kabul ederek aday adaylarına kolaylık gösterdi ama temayül sonrası mülakat için mevcut ve eski milletvekilleri dışındaki 213 aday adayı Ankara’ya çağrıldı.
Şimdi de…
Dün sabahtan itibaren MHP’nin aday adayları Ankara yoluna düştüler. Çünkü, CHP gibi MHP de aday adaylığı başvurularını Genel Merkez’de kabul ediyor.
Bu arada…
Aday adayları  yola çıkmışken, MHP Genel Merkezi’nden de aday belirleme yöntemi ile ilgili ilk haberler gelmeye başladı.
Bu noktada…
Dikkat çekici olan şu: MHP Genel Merkezi daha önce aday listelerinin merkez yoklaması ile belirleneceğini YSK’ya bildirme kararı aldı.
Fakat…
Parti içinde uygulanacak aday belirleme yöntemi ile ilgili henüz bir karar yansımadı. İşte o yöntem ilk kez kulislerde konuşuldu.
Buna göre…
MHP teşkilatları, 2011 genel seçiminde olduğu gibi yine internet üzerinden aday adaylarına oy verecekler.
O nedenle…
Üyeler önce Genel Merkez’deki bilgisayar sistemine girip kayıt olacaklar. Cep telefonlarına gelen şifreyle de internetten temayül yoklamasına katılacaklar.
Yanı sıra…
MHP Genel Merkezi aday adaylarının bölgelerindeki tanınırlıklarını görmek için kamuoyu araştırması yaptıracak.
Bir de…
Bahçeli adaylar konusunda teşkilatların görüşlerini önemsiyor. İnternetten şifreli temayül ve kamuoyu araştırmalarının ardından, son aşamada MHP il ve ilçe yönetimleriyle Ülkü Ocakları ve ilgili derneklerin yönetimlerine “Kimleri MHP adayı görmek istersiniz?” diye sorulacak.
Son kararı da…
Devlet Bahçeli bizzat verip listeyi izlenimleri doğrultusunda belirleyecek.