Yenişehir Havaalanı yolcusunu yıldırmak için her şey yapılıyor

Bursa hep istekli ve hep umutlu…  Uluslararası ölçülere sahip Yenişehir Havaalanı’nın sürekli kullanılabilir olması için aslında potansiyel de var.
Nitekim…
Her gün yapılan Ankara aktarmalı uçuşların yanında Anadolu Jet/Bora Jet ortak uçuşlarıyla geçtiğimiz hafta Erzurum ve Trabzon’a başlayan direkt uçuşlar bir kez daha bu heyecanı ve ilgiyi gözler önüne serdi.
Hatta…
Uçuşları desteklemek için Bursa Büyükşehir Belediyesi kent merkezinden Yenişehir Havaalanı’na otobüs seferi bile koydu.
Gelin görün ki…
Her defasında hayal kırıklığı yaşanıyor. Yenişehir Havaalanı’nı çalıştırmamak için bir el freni hep çekiyor ve Yenişehir yolcularını yıldırmak için gereken her şeyi yapıyor.
Özellikle…
Ankara
aktarmalı uçuşlarda Yenişehir Havaalanı’nın cazip olmaktan çıkması için THY yönetimi sanki özel bir yıldırma politikası uyguluyor.
Bir kere…
Ankara
aktarmasında yolcuların bekleme saatleri bazı hatlarda bıktıracak kadar uzaması yanında bilet fiyatları noktasında Yenişehir yolcuları garip bir fiyat politikası ile karşı karşıya bırakılıyorlar.
Daha doğrusu…
Yenişehir’
den Ankara aktarmalı olarak başka kentlere uçacak yolculara adeta “Buradan uçmayın” mesajı veriliyor.
Örneği…
Zaman zaman Yenişehir’den başlayan Adana uçuşları yapan Şerafettin Özmen anlattı:
“2013 yılında Adana’ya 155 liraya uçabiliyordum. Şimdi bilet fiyatı 220 lira oldu. Fakat 1 ay öncesinden bile olsa Adana’ya Yenişehir’den bilet yok.”
Şöyle bir hesap yaptı:
“Eşimle birlikte Adana’ya uçmak için 2 kişi gidiş 440 lira, dönüş 440 lira olmak üzere toplam 880 lira ödemem gerekiyor. Fakat Sabiha Gökçen Havaalanı’nda hem sürekli uçak olduğu için bilet var, hem 2 kişi için gidiş 178 lira, dönüş için de 238 lira olmak üzere toplam 416 lira ödedim.”
Yolcu soruyor:
“Yenişehir uçuşunda aktarmada beklemek gerekiyor. Sabiha Gökçen’de hem uçuş sayısı çok, hem direkt uçuluyor, hem bilet yarı yarıya. Yenişehir’i değil, Sabiha Gökçen’i kullanmamız için mi böyle yapılıyor?”
Bu noktada…
Bursa Terminali’
nden yarım saatte bir Sabiha Gökçen’e servis kalktığını da unutmamak gerekiyor.