CHP yeni döneme hazırlanıyor… Kılıçdaroğlu’ndan Aykan Erdemir’e kritik görevler!

Aykan Erdemir
Aykan Erdemir

4 yıl önce CHP Bursa milletvekili aday listesinde yer aldığında pek çok kişi için sürpriz olmuştu. Ama geçen 4 yılda Aykan Erdemir hem kent ve parti örgütü ilişkilerinde, hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği özel görevlerde yüksek performans gösterdi, farklı milletvekili oldu.
Özellikle de Amerika başta olmak üzere dış ilişkilerde kilit ve kritik görevler üstlendi.
Nitekim…
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un geçen hafta CHP Genel Merkezi ziyaretinde, Kılıçdaroğlu’nun yanındaki dört kişi arasında yer aldı.
Masada…
Milletvekilleri olarak Kılıçdaroğlu’nun sol tarafında Aykan Erdemir ve Ayşe Eser Danışoğlu, sol tarafındaysa Aylin Nazlıaka ile Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik oturdu.
Tablodaki…
3 milletvekilinin de yeni dönem için aday olmamaları dikkat çekici.
O gün neler konuşulduğunu sormak için CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir’i aradığımızda, Amerika hazırlığı yapıyordu.
Önce yolculuğunu açıkladı:
“Kurucuları arasında bulunduğum Uluslararası İnanç Özgürlüğü İçin Parlamenterler Girişimi’nin toplantısına katılacağım.”
Bildiğimiz kadarıyla, bu Girişim’i ilk kez Olay Televizyonu’nda 28 Kasım 2014 tarihinde katıldığı Her Açıdan programında açıklamıştı.
Şimdi…
Bir başka yansıması için Amerika’ya gidiyor. Çarşamba günü yapılacak toplantı öncesindeyse iki özel ziyaret planladı:
“Hafta başında Washington’da Amerika Dışişleri Bakanlığı’nda bazı görüşmelerim olacak. Ayrıca bazı düşünce kuruluşlarını ziyaret edeceğim.”
Ardından…
Ankara’da, AP Başkanı Schulz’un CHP ziyaretini üç izlenimle dile getirdi:
Bir…
“Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz ziyarette, kendi yaptırdıkları ankete göre AKP’nin sayısal çoğunlukla seçimden çıkmasını soru işareti olarak gördüklerini söyledi.”
Yani…
“Yani, CHP’nin bir koalisyona hazır olması uyarısını yaptı.”
İki…
“Yine kendi araştırmalarına göre, Türkiye’deki seçmenin ekonomik ve gündelik hayata ilişkin sorunlara artık daha açık olduğunu söyledi.”
Bunu da şöyle açıkladı:
“Önceki seçim süreçlerinde siyasi kamplaşmalar söz konusuydu. Bugün durum bunun ötesinde. Çünkü seçmen ekonomik sorunlara daha açık.”
Üç…
“CHP’nin iktidara hazır olduğunu göstermesi için, Avrupa Birliği başkentlerinde bugünden iktidar rolünde sahneye çıkması önerisinde bulundu.”