CHP’de eyleme gider gibi aday tanıtımı… Kılıçdaroğlu havayı yakaladı ama adaylar fark edemedi!

Gerçek olan şu: Pazar gününden beri nereye gitsek, kiminle konuşsak herkesin ağzında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı sokaktaki ekonomiye dokunan seçim beyannamesi var.
Gerçi…
İktidar partisinin sözcüleri bu vaatleri eleştiriyor ve kaynak sorgulaması yapıyorlar, ama vatandaşın bunu konuştuğu bir gerçek.
O bakımdan…
CHP ilk kez bir seçim sürecine kendini konuşturmayı başararak giriyor. Geçmişe oranla kabul gören bir tablo ortaya çıkardığı için bu adımı önemsemek gerekiyor.
Ne var ki…
Vatandaşın konuşması sağlanarak yakalanan havanın CHP adaylarınca pek fark edilemediği gibi bir izlenimimiz oluştu.
Örneğin…
CHP İl Başkanlığı tarafından salı akşamı Buttim’de düzenlenen ve Olay Televizyonu’nun canlı yayınladığı aday tanıtım toplantısı sırasında sahneye çıkan adayların hareketleri ve konuşma üsluplarıyla sloganları dikkat çekiciydi.
Nedense…
Kimi adayların kendini eylemde sandıkları izlenimi edindik. Konuşmalarda dile getirilen “mücadeleye devam” sloganı da bir aday tanıtım toplantısına uymadı.
Galiba…
Bazı adaylar önseçim yarışının etkilerinden kurtulamamışlar.
Gelinen noktada…
CHP’nin çok başarıyla sonuçlanan önseçim sürecinden çok hızlı şekilde çıkıp toplumla kucaklaşması gerekiyor. Unutulmamalı ki, o süreç artık geride kaldı.
Buttim’den önceki akşam televizyon ekranlarına yansıyan görüntüler, belli bir kitleye yönelik siyaset mesajının izlerini taşıyor.
Oysa CHP’nin hedeflediği gibi iktidar olabilmesi için toplumun genel kesimini tedirgin edip itelemek yerine herkesle kucaklaşmaya ihtiyacı var.
Üstelik…
Ankara’dan olumlu bir hava yayılmışken bu fırsatı kaçırmamak gerekiyor. Bize öyle geldi.