CHP’nin kapıyı açtığı, muhalefet partilerinin yarıştığı seçim vaatlerine iktidar cephesinden çarpıcı bakış!

Hüseyin Şahin
Hüseyin Şahin

Ekonomi eğitimi var. Mesleği mali müşavirlik. Sanayici. Başta İnegöl Ticaretve Sanayi Odası olmak üzere, sivil toplum örgütlerinde sorumluluk üstlendi. İnegölspor ve Bursaspor’da yöneticilik yaptı. AK Parti Bursa Milletvekili olarak 2011’de TBMM’ye girdi ve Plan Bütçe Komisyonu’nda görev aldı.
Yani…
4 yıldır Türkiye’nin bütçesini hazırlayan ve yasaları önce ele alan komisyonda çalışıyor.
Kısacası…
Hüseyin Şahin, bugün seçim gündemini oluşturan muhalefetin ekonomik vaatleri konusunda söz söyleyebilecek ve değerlendirme yapabilecek durumda.
Nitekim…
Bizde cuma akşamı Olay Televizyonu’nda konuk ettiğimiz Her Açıdan programında hem ekonomi bilgisi, hem de yasama organındaki deneyimleri doğrultusunda sokaktaki ekonomiye dokunan muhalefet vaatlerini sorduk.
Özellikle…
Emeklilere iki maaş ikramiyeyle başlayan, sonrasında kira yardımı ve sosyal destek yardımlarına kadar uzanan vaat paketini nasıl gördüğünü öğrenmek istedik.
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, aynı zamanda AK Parti Bursa Milletvekili Adayı olarak Hüseyin Şahin çok özel ve çarpıcı bir yaklaşım gösterdi.
Önce şunu anımsattı:
“Şöyle bir anımsayın… Anamuhalefet partisi genel başkanı daha yakın zaman öncesine kadar biz iktidarı eleştirirken ‘Sosyal yardımları sürekli arttırarak sadaka kültürü oluşturuyorsunuz, toplumu sadaka kültürüyle kendinize bağlayarak oy alıyorsunuz’ diyordu.”
Sonra şunu söyledi:
“Biz de kendisine ‘Toplumumuzun bazı hassasiyetleri var, AK Parti bu sosyal yardımları o nedenle yapmak zorunda’ diyorduk.”
Şu değerlendirmeyi yaptı:
“Anamuhalefet partisi genel başkanının bizi eleştirdiği noktadan, ekonomik gerçekleri görme noktasına, sosyal politikaları yaygınlaştırma vaadine gelmesi şunu gösteriyor: Yine bizi takip ettiler ve yine bizim noktamıza geldiler.”
Yani…
“Yani, bugün vaatleri konuşuluyor olabilir, ama şu bir gerçek ki gündemi belirleyen parti yine AK Parti. Çünkü bizim noktamıza geldiler.”
Şunu da ekledi:
“Vatandaşımız her şeyi izliyor ve biliyor. AK Parti olarak 2001’de ne söylüyorsak bugün de onu söylüyoruz ve yapıyoruz. Önce insan deyip insanı önemsiyor ve yaşama kalitesini arttıracak siyaset yapıyoruz.”