Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır uçuşu için devrede

Seçilirken “Farklı bir Cumhurbaşkanı” olacağını, “Oturup bekleyen Cumhurbaşkanı olmayacağını” söyledi.
Nitekim…
Her hafta muhtarlarla yaptığı toplantılarla, illere teşekkür amaçlı ziyaretlerde halka sesleniş için seçtiği konularla, toplantılarda kürsülerinden dikkat çektikleriyle, siyasi konulardaki görüşleriyle, muhalefet liderleriyle girdiği polemiklerle farlı bir Cumhurbaşkanı olduğunu gösteriyor.
Dahası…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplumu izleyen, sorunlara da çözüm bulma arayışında olan bir profil çiziyor.
Bunun en yeni örneği ise Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Şehmus Seviş’in gönderdiği elektronik postaya verdiği cevapla yaşandı.
Elektronik postayı…
Seviş geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Makamı’na internetten gönderdi.
İletide…
Yenişehir Havaalanı’ndan geçtiğimiz ay Erzurum ve Trabzon’a direkt uçak seferleri başladığını anımsatıp Diyarbakır direkt uçuşları için destek istedi.
İşte…
Bu elektronik postaya Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü elektronik posta adresinden cevap geldi. Cevapta, “Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu değerlendirmeye almış olup, Yenişehir-Diyarbakır direkt uçuşlarının yapılabilmesi için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmuştur” denildi.
Elektronik ortamdaki bu yazışmanın ardından Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Şehmus Seviş’le konuştuk.
Öncelikle…
Gönderdiği elektronik postanın Cumhurbaşkanlığı Makamı’ndan cevap geldiği için mutluydu. İlettiği sorunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değerlendirmeye alınmasının da gururunu yaşıyordu.
Başkan Yardımcısı Selahattin Göral’la birlikte yaptığımız sohbette, “Çok umutlandım” dedi ve şunu söyledi:
“Erzurum ve Trabzon direkt seferleri çok olumlu, destekliyoruz. 2009’da Diyarbakır direkt uçuşları kaldırıldığında yüzde 80 doluluk vardı. Doluluk oranının bugün için daha da artacağına inanıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Üstelik Diyarbakır merkezli uçuşlar Siirt, Batman, Mardin, Bitlis, Şanlıurfa, Elazığ illerinin yer aldıkları tüm bölgeyi kapsar.”