Genel Merkezler erteleme yapmıyor… 16 Mayıs’ta Gökdere’de AK Parti, Merinos’ta CHP olabilir!

Gelişmeyi… 22 Mayıs Çarşamba günü bu sayfalardan duyurduk. Hem AK Parti’nin, hem de CHP’nin 16 Mayıs’ta Gökdere’de miting kararı aldıkları pazartesi günü iki il başkanıyla konuşmamız sırasında ortaya çıktı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingi için AK Parti saat 14.00, Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingi için de CHP saat 16.00 kararı almıştı.
Kolay rastlanmayacak bu tesadüf üzerine il başkanları Torun ve Yıldız sık sık telefonla görüşüp tarih ayarlaması yapmaya çalıştılar. Ne var ki, iki genel başkanının miting programlarının yoğunluğu çözümü zorlaştırdı.
Gerçi…
Miting tarihi seçime 10 günden az kala çakışsaydı. Seçim Kurulu kura çekerek meydanı kimin kullanacağını belirleyecekti. Ama mitingler 21 gün önceye planlandığı için, meydan konusunda yetki Valilik Makamı’na geçiyor.
Yine de…
Konunun tarafları olarak AK Parti ve CHP il başkanları hem aralarında, hem sürekli genel merkezlerle sürekli görüşerek çözüm bulmaya çalıştılar.
Fakat…
AK Parti cephesi, Başbakanın programının yoğunluğu nedeniyle başka tarih bulamadı. O nedenle, CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’a bir kez daha sorduk.
Söze…
“Genel Merkezimize ilettik, karar bekliyoruz” diye başladı ve şunu söyledi:
“Önce mitingi 23 Mayıs’a ertelemeyi düşündük. Fakat o gün İstanbul mitingi var ve o ertelenemiyor. 9 Mayıs’a çekmeyi planladık, o da bir başka mitingle çakışıyor.”
Ardından…
“Genel Merkez şimdi 16 Mayıs’ı düşünüyor” dedi ve ekledi:
“Valilik iki miting alanı belirlemiş. AK Parti Gökdere’de yaparsa, biz de Merinos’ta yapabiliriz. Böyle bir formül bulunabilir.”