Gökdere meydan krizi sona erdi… CHP tarihini değiştirdi, Kılıçdaroğlu’nun mitingi 23 Mayıs’ta !

10 gün önce… AK Parti ve CHP’nin miting tarihlerini 16 Mayıs olarak açıklamalarıyla Bursa’da bir anda meydan krizi doğdu.
Bu nedenle…
21 Mayıs’tan beri gelişmeleri aktarabilmek için her gün AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’la görüşüyoruz.
Son olarak…
Bu sayfalarda, AK Parti’nin sürpriz bir şekilde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 16 Mayıs’taki mitingiyle Hüdavendigar Parkı açılışını birleştirmek istediğini aktardık.
Hatta…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin görevdeki 6 yılını değerlendirdiği sunumu sırasında dile getirdiği bu girişime AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un da destek verdiğini vurguladık.
Fakat…
Bu değişikliğin olabilmesi için AK Parti Genel Merkezi ve özellikle de Başbakanlık Koruma Ekibi’nin kabul etmesi gerekiyor.
Yanı sıra…
CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’ın da Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Mayıs olarak açıklanan Bursa mitinginin 1 hafta önce ya da 1 hafta sonraya çekilebileceğini söylediğini yine dün bu sütunlardan duyurduk.
İşte o haberi CHP İl Başkanı Yıldız verdi:
“Genel Merkezimiz 16 Mayıs’ta düşündüğü Gökdere’deki mitingi 23 Mayıs’a aldı. Mitingimizi 23 Mayıs’ta öğleden sonra yapacağız.”
Gerçi…
CHP’nin tarih değiştirmesiyle kriz ortadan kalktı, ama şimdi de başka bir durum ortaya çıktı.
Eğer…
AK Parti de miting yerini değiştirirse, iki parti arasında 10 günlük krize yol açan Gökdere Meydanı 16 Mayıs’ta boş kalacak.