Gökdere’deki AK Part-CHP meydan krizi ardından HDP’nin seçtiği Merinos’ta sempozyum krizi çıktı

MERİNOS SEMPOZYUM PROGRAMISeçimin iddialı 4 partisinden 3’ü mitinglerini Gökdere’de planladı. HDP ise 29 Mayıs Cuma günü Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın katılacağı mitingi Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi bahçesinde yapmak için Bursa Valiliği’ne başvurdu.
Valilik de…
Merinos’un kentin ikinci miting alanı olması nedeniyle başvuruyu onayladı ve 29 Mayıs Cuma günü Merinos bahçesini HDP mitingi için tahsis etti.
Fakat…
Bu karara Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nden itiraz geldi. Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala imzasıyla Valiliğe gönderilen itiraz yazısında, 27-28-29 Mayıs tarihlerinde Uludağ İhracatçı Birlikleri, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği tarafından birlikte organize edilen Tekstil ve Otomotiv uluslararası sempozyumları olduğu vurgulandı.
Aylar öncesinden yapılan anlaşmalar gereği Merinos’un fuar alanı ve sergi salonları yanında, Orhangazi-Hüdavendigar-Yıldırım-Muradiye salonlarıyla yemek için Gölpark ve konukların araçları için de otoparkın tahsis edildiği anlatıldı.
Sonuçta da…
Uluslararası tekstil ve otomotiv sempozyumlarının olduğu mekanda HDP mitinginin alan paylaşımı nedeniyle sıkıntılara yol açacağı belirtildi ve mitingin Merinos’tan alınması istendi.
Başvuruyu duyunca…
Merinos AKKM Genel Koordinatörü ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’yı arayıp sorduk. Şunu söyledi:
“HDP mitinginin yapılacağı 29 Mayıs günü Merinos’un tüm salonlarında UİB, UTİB ve OİB işbirliğiyle organize edilen uluslar arası sempozyum var. Bu durumu Valiliğe bildirdik. Karar Valilik Makamının.”