Hayri Türkyılmaz’ın kimseye benzemeyen tarzı ve Mudanya ekonomisini bekleyen tehlike

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz

Göreve geldiği günden beri kaçak ya da ruhsatsız yapılara yönelik yıkım uygulamalarıyla dikkat çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz iki noktada duyarlılık sergiliyor:
Birincisi…
Kurallar neyi gerektiriyorsa ona göre davranıyor, ayırım yapmıyor.
İkincisi…
Kamuya ait yerleri halka kazandırma ve belediyenin gelirlerini arttırma konularında özel bir dikkat sergiliyor, tavrından hiç ödün vermiyor.
Nitekim…
Mudanya’da yerel seçimden bu yana Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yaptıklarına karşı vatandaş memnuniyeti gözleniyor. Zaten Türkyılmaz’ın elindeki memnuniyet araştırmaları da bunu doğruluyor.
Ancak…
Yıkımların can yaktığı da bir başka gerçek.
Dahası…
Sahilde Hazine’den kiralanan pek çok yer, yapıldıkları ya da kiralandıkları yıllarda Mudanya sosyal yaşamını hareketlendirmek amacıyla destek gördü ve yüzölçümle proje arasındaki farklar önemsenmedi. Amaca da ulaşıldı.
Türkyılmaz şimdi bu farklılıkları önemseyip işlem yapıyor, kamu hakkını koruma anlayışı sergiliyor.
Elbette karşı çıkılacak bir tavır değil.
Fakat…
Şunu da unutmamak gerekir ki, Bursa’da hava almak isteyenler sahildeki çay bahçeleri ve restoranlar nedeniyle ilk tercih olarak Mudanya’yı seçiyorlar.
Buraları yıkıldığında ya da küçüldüğünde oturacak yer kalmayacak.
Dolayısıyla para dönmeyecek.
Oysa…
Mudanya sanayi ve ticaret kenti değil, esnaf ağırlıklı ekonomisi var. Çark durursa Mudanya ekonomisi için daha farklı sonuçlara yol açabilir.
Burgaz’da, dolayısıyla Mudanya’da yaşayan bir vatandaş olarak gözlem ve düşüncelerimizi, önceki akşam Olay Medya ailesiyle sohbeti sırasında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a da aktardık.
Bize göre…
Hayri Türkyılmaz’ın en büyük özelliği; düşünceleri, hedefleri, tavırları, söylemleri, hatta kavgalarıyla göründüğü gibi biri olması.