Işid’in Suruç’ta patlattığı canlı bomba, HDP Bursa’da siyaset yapan Kılıç ailesinin felaketi oldu

HDP PARTİ MECLİSİ FERDANE KILIÇ
HDP PARTİ MECLİSİ FERDANE KILIÇ

Gazetelerde dün haberi vardı… 7 Haziran seçiminde HDP Bursa ikinci sıra adayı Metin Kılıç, eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç’ı kaybetti. Kızı Sinem Kılıç da yaralandı.
Ferdane Kılıç’la geçen yıl cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Selahattin Demirtaş Gönüllüleri ile birlikte ziyaretimize geldiğinde tanıştık. Çerkez asıllı siyasetçiydi. Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nde siyaset yaparken HDP’ye katılmış ve Haziran 2014’te Parti Meclisi’ne seçilmişti.
“Bu parti yalnızca Kürtlerden oluşan bir parti değil, halkları temsil ediyor” diye başlayıp, HDP tercihini “Kadın olarak kendimi en iyi ifade edebildiğim parti. Etnik kimliğimi de en rahat ifade edebiliyorum” sözleriyle anlatmıştı.
Cenazesi bugün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katılımıyla ikindi namazında Ataevler’deki Şeyh Edebali Camii’nden kaldırılacak.
Bu arada…
Doç. Dr. Ferhat Pirinççi, dün yer verdiğimiz değerlendirmesinde yanlış anlamaları önlemek için küçük bir düzeltme yaptı ve Reyhanlı saldırısının Işid değil, Şam rejimi işi olduğunu anımsattı.