MHP unutmadı: Yıldırım’a Şehitler Anıtı çok yakışır!

MHP Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı yerel muhalefet adına çok farklı siyasi projelere imza atıyor. Yıldırım Belediye Meclisi MHP Grubu da teşkilatla aynı doğrultuda hareket etmeye başladı.
Nitekim…
Yıldırım Belediye Meclisi’ndeki MHP’li üyeler, Bursa’nın Yunanlılar tarafından işgalinin yıldönümü olan 8 Temmuz’da Meclis’e bir önerge vererek Kurtuluş-Şehitler Anıtı yapılmasını istediler.
Önergede…
2 yıl 2 ay 2 gün süren işgal kalktıktan sonra Bursa’nın kahraman ordumuz tarafından Deliçay-Hacivat Köprüsü civarında çok sayıda şehit verilerek kurtarıldığı anımsatılarak şöyle denildi:
“Serhat şehri, evliyalar diyarı Bursa’ya ve şehitlerin verildiği yer olan Yıldırım ilçemize Kurtuluş ve Şehitler Anıtı bugüne kadar yapılmadı.”
İstek şu:
“Tarihi ve vicdani bir borcun ödenmesi, gelecek nesillere milli tarih şuuru kazandırmamız bakımından, Deliçay-Hacivat Köprüsü civarına bir Kurtuluş-Şehitler Anıtı yapılmalı. Böyle bir anıt Yıldırım’a çok yakışır.”
Önergeye…
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve AK Parti’li belediye meclis üyeleri de sıcak baktıklarını açıkladılar.
Aslında…
MHP Grubu’nun duyarlılığı yeni değil. Önceki dönemde de benzer önergeler vermişlerdi.
Dahası…
Bu konuyu Bursa gündemine ilk kez Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı olduğu dönemde Ali Mollasalih’in taşıdığını da unutmamak gerekiyor. Hatta, Mollasalih 2009 yılında anıt yapılmasını önerdiği yerde basın açıklaması yapmış, anıtın projesini bile hazırlatmıştı.