Siyasi parti gibi ve mevcut partiler kadar teşkilatlandı: Erbakan Vakfı

İBRAHİM İLERİ
İBRAHİM İLERİ

Kuruluşunun üzerinden daha henüz 1.5 yıl geçti. Fakat bu kadar kısa süreye karşın Erbakan Vakfı neredeyse siyasi partiler kadar yaygın teşkilatlandı.
Üstelik…
Erbakan Vakfı’nın tüzüğünde, daha doğrusu vakıf senedinde yer alan teşkilatlanma modeli siyasi partilerin teşkilatlanmasını andırıyor.
Çünkü…
Vakıf, illerde İl Başkanlığı, ilçelerdeyse İlçe Başkanlığı kuruyor. Ayrıca bünyesinde Kadın Kolları ve Gençlik Kolları gibi siyasi partilerin gövdelerini oluşturan çalışma grupları yer alıyor.
Nitekim…
Türkiye genelinde 81 ilin 65’inde İl Başkanlığı adı altında şubeler oluşturuldu. Erbakan Vakfı’nın Bursa’daki çalışmaları Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerindeki binadan yürütülüyor. Yanı sıra, 17 ilçedeki teşkilatları tamamlandı.
Erbakan Vakfı Bursa İl Başkanlığı, en önemli etkinliğini de 27 Şubat 2015’te İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı ağırlamakla yaptı.
Uluslararası kamuoyunun da ilgisini çeken ve cumhurbaşkanlığından ayrılması sonrasında Ahmedinajad’ın ilk yurt dışı gezisi olan merhum Necmettin Erbakan’ı ölümünün dördüncü yıldönümünde anma programı çok ses getirdi.
Gelinen noktayı…
Erbakan Vakfı Bursa İl Başkan Yardımcısı İbrahim İleri ile konuştuk. Çok iyi anlaşan bir ekip olduklarını özellikle vurgulayan İleri, çalışmalarını her geçen gün biraz daha ileri götürdüklerini söyledi.
Bugüne kadar çeşitli konferanslarda da tanınmış pek çok ismi Bursa’ya getirdiklerini kaydeden şunu söyledi:
“Biz bir siyasi parti değiliz, ama bir düşüncenin temsilcileriyiz. Merhum Necmettin Erbakan’ın vefatından sonra daha iyi anlaşılan düşüncelerini anlatıyoruz. Açıkçası, hiç de zorlanmıyoruz.”