Cep telefonlarına gelen mesajlarda GSM trafiği karıştı, CHP’de örgütler şaşırdı!

45. YAZI İÇİN CHP MESAJLAR (1)İki mesaj cep telefonlarına arka arkaya geldi. Dahası, aynı dakika içinde geldi ve aralarında yalnızca birkaç saniye fark vardı. İkisi de CHP örgütlerini bilgilendirme amacı taşıyordu, ama birbirinin tam tersiydi.
İlk mesaj…
CHP Genel Merkezi çıkışlıydı ve şunlar yazıyordu:
“Sayın Üyemiz. Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongre takvimi devam etmektedir. Bilgilerinize sunarız. CHP Genel Merkezi.”
Birkaç saniye sonra CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’dan gelen mesaj tam tersi bilgi veriyordu:
“Değerli üyelerimiz. İl ve İlçe kongrelerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bilgilerinize. Saygılarımla. Orhan Sarıbal CHP Bursa Milletvekili.”
İki mesaj aynı dakika içinde birkaç saniye farkla gelince ve tamamen farklı olunca CHP örgütlerinin kafası karıştı.
Bilgi için, Bursa dışında olan CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’a ulaşıldı. O da araştırıp şu mesajı yolladı:
“Sayın üyemiz. CHP olağan kongre takvimi devam etmektedir, bilgilerinize sunarız. CHP İl Başkanı Zafer Yıldız.”
Ortada bilgi karışıklığı olunca biz de sondan başlayıp önce CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’ı aradık. Şunu söyledi:
“Nasıl olduğunu ben de tam anlayamadım, ama ortada bir bilgi kirliliği var. Sanıyorum Sayın Milletvekilimize yanlış bilgi verilmiş.”
Ardından da…
Kongrelerin iptal edildiğini duyuran CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ı aradık. “İlçe örgütlerimiz sürekli arayıp kongreleri soruyorlardı” diye başladı ve iyi niyetli yaklaşımını anlattı:
“Aslında biz mesajımızı 3 saat önce yolladık. Yolladığımızda Genel Merkez kongrelerin iptal edildiğini duyurmuştu. Hatta İstanbul başta pek çok il de Genel Merkez internet sitesine göre benzer mesajlar yayınladı.”
Devam etti:
“Fakat Turkcell’de bir sorun ortaya çıktı. Telefon görüşmeleri yapılamadı, mesajlar yerine ulaşamadı. Bizim mesaj da 3 saat sonra, Genel Merkez mesajından sonra ulaştı.”
Şunu da ekledi:
“Yine de henüz kesin bir şey yok. Kongreler her an iptal edilebilir.”