Dikkat, geyik çıkabilir… Nilüfer’den Balat Ormanı’nda sıra dışı Müzik Festivali

Terör iyice azdı… Şehit cenazelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bu nedenle, başta belediyeler yaz boyunca müzik ve eğlence etkinlikleri iptal edildi, ya da ertelendi.
Bu noktada…
Toplumda şehit cenazelerine saygı gösterilmesi isteyenlerle, günlük yaşamın sürmesi gerektiğini savunanlar ayrışması var ki, bu da paradigma oluşturuyor.
Balat Ormanı’nda düzenlenen toplantıda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, farklı bir Nilüfer etkinliği için kameraların karşısına geçtiğinde, buna dikkat çekti:
“Teröre istediğini vermeyecek, kendimizi yaşamdan geri çekmeyeceğiz. Sokaklarda, dışarıda bir yaşam var. Ve bu yaşam olağan akışında devam etmeli. Korkmak, sinmek bize yakışmaz.”
Bunları söyleme nedeniyse Nilüfer Müzik Festivali’nin tanıtımıydı.
Dahası…
Bursa’da farklı formattaki ilk festival özelliğini taşıyan Nilüfer Müzik Festivali 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin katılımcıları, bir gün önceden gelip çadırlarını kuracaklar, konser ve etkinlikleri de yerde ya da minderde oturup izleyecekler.
60 bin kişinin katılmasının beklendiği festivalde Mazhar-Fuat Özkan gibi, Şebnem Ferah gibi ünlü isimler de sahne alacak. Katılımcılar konser alanına bilet alarak değil, Ekolojik Yaşam Derneği’nin Tohum Kütüphanesi’ne bağış yaparak girebilecekler.
Festivalin maskotu olarak da doğanın saflığını sergileyen geyik seçildi.
Balat Ormanı’ndaki tanıtım toplantısının bitiminde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gazetecilerle anı fotoğrafında, özçekim başarısını bir kez daha gösterdi.