Hayırlı işbirliği… Arap Vakfı’ndan gelen maddi destekle engellilere yardım

NURETTİN DEMİR VE FATİH YAYLACI
NURETTİN DEMİR VE FATİH YAYLACI

Arşivimizi açıp baktık… 13 Ocak 2014 günü bu sütunlarda şunları yazmışız:
Anadolu’nun dört yanından gelip Bursa’da yaşamayı seçenlerin buluştukları yüzlerce hemşeri derneği arasında biri var ki, aldığı destekle diğerlerinden farklı adımlar atıyor.
Sonra…
İlgi çeken bir destek bilgisini paylaşmışız:
Erzurum’un Tekman ilçesinden gelip Bursa’da yaşanan 400 haneyi barındıran Erzurum Tekman Palandöken Derneği, yaptığı bağlantılardan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteren El-Rahman Vakfı’ndan maddi destek aldı.
Şu bilgiyi de aktarmışız:
Şubat 2012’de kurulan dernek, El-Rahman Vakfı’nın internet sitesinde 28 ülkede maddi destek oldukları dernekler listesinde Türkiye’deki temsilcisi olarak yer alıyor.
İşte…
Palandöken Dağı’nın Tekman ilçesinden gelip Bursa’ya yerleşen 400 ailenin kurduğu kurduğu Erzurum Tekman Palandöken Derneği bu destekle geçen yıl engellilerden başlamak üzere çok ciddi yardımlar yaptı.
Dernek Başkanı Nurettin Demir ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Yaylacı geldiklerinde bu yılın raporunu da açıkladılar.
El-Rahman Vakfı’nın finans desteğiyle Erzurum Tekman Palandöken Derneği bu yıl da 43 engelli arabası dağıtmış ve son 3 yılda dağıtılan engelli arabası sayısı 250’yi aşmış. Yine görme engelliler için 100 baston dağıtılmış.
İş kurmak isteyenlere ütü takımları ve dikiş makinaları alınmış. Ramazan ayında verilen iftar sayısı 1500 kişiyi aşmış. 450 civarında çocuğa da burs veriliyor.
Uzayıp giden bu liste için 15 Ağustos Cumartesi günü Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nda teslim töreni var.