Huzur Hareketi gündeme seslendi: Silahlar sussun, çözüm sürecine dönülsün

4. YAZI İÇİN HUZUR HAREKETİHuzur Hareketi 2 yıl kadar önce çalışmaya başladı. Bir sivil toplum örgütü değil, ama gerçek anlamda düşünce hareketi olarak gelişti. Her görüşten ülke için düşüncesi ve söyleyecek sözü olanları bir araya getirdi. Dernekleşmediği için başkanı yok, buna karşın her konuyla ilgili sözcüsü var.
2013 Aralık ayında, hükümete yönelik operasyonları yürüten hakim ve savcılar için suç duyurusu yaparak gündeme geldiler.
Sonraki süreçte kamuoyu gündemini ilgilendiren konularda görüş açıkladılar.
Son olarak…
Huzur Hareketi adına Av. Cüneyt Bülent Şeker, Av. Murat Arat, Hamza Bakay, Fethullah Ay ve Ramazan Kardaş’ı ağırladık.
Önümüzdeki hafta basın açıklamasıyla kamuoyu karşısına çıkacak olan Huzur Hareketi Sözcüsü Av. Cüneyt Bülent Şeker terör olayları ve sonrasında başlayan operasyonlarla ilgili görüşlerini anlattı.
Öncelikle…
“PKK eylemlerini kınıyoruz” dedi ve ekledi:
“Güvenlik kuvvetlerimize başarılar diliyoruz. Fakat temennimiz o ki, bu operasyonlar da bir an önce bitsin.”
Bu noktada…
Batı destekli olduklarını vurguladığı PKK ve Işid gibi örgütlerle sadece güç kullanarak yapılacak mücadelenin yıpratıcı ve enerji kaybı olacağına dikkat çekip şunu söyledi:
“Belki şer güçlerin istediği de budur. O yüzden güvenli tampon bölge oluşturulduktan ve devlet gücünü gösterdikten sonra operasyonlar bitmeli, çözüm sürecine geri dönülmeli.”
Bir kaygıları daha var:
“Bu operasyonlar hükümet kurulduktan sonra yapılsa daha isabetli olurdu. Hükümet tansiyonu düşürüp gerginliği giderecek açıklamalar yapmalı.”