7 eski milletvekilinin yanı sıra AK Parti’de bu kez “engelli aday” rekoru: 39 başvuru

7 Haziran genel seçimlerine gidilen süreçte AK Parti Bursa’ya 235 aday adaylığı başvurusu yapılmıştı. Bu rakam gerçek bir rekor olarak kayıtlara geçti.
1 Kasım’da yenilenecek seçim için de 167 başvuru geldi.
İlk bakışta…
AK Parti’ye yapılan başvurularda 3 ayda 68 azalma görülüyor. Fakat, kısa süre için bu kadar başvuru yine fazla. Diğer partiler arasında en fazla başvuru yine AK Parti’ye yapıldı.
Bununla birlikte…
AK Parti’de bu kez başka bir rekor ortaya çıktı ve 37’si erkek, 2’si kadın olmak üzere toplam 39 engelli aday adayı başvurusu oldu.
Bu tablo…
7 Haziran’da engelli kontenjanından AK Parti Bursa Milletvekili seçilen Bennur Karaburun’un engellilere moral verdiğini gösteriyor.
Bununla birlikte…
Başvurmama kararı bilinen Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın yanı sıra listeden Gürsel Dönmez ve Cemile Yiğit’in yanı sıra 7 Haziran’da aday adayı olan Hayrettin Çakmak, Sedat Yalçın, Dr. Mustafa Esgin, Cüneyt Karlık ve Refik Özen de başvuru yapmadılar.
Buna karşın…
Geçen dönem ve önceki dönem Bursa Milletvekili olarak parlamentoda bulunan isimlerden Tülin Erkal Kara, Mehmet Ocakden, İsmail Aydın, Mehmet Tunçak ve Ali Koyuncu aday adayı oldular.
AK Parti Balıkesir milletvekilliği yapan ve Ocakden’le aynı köyden olan Ali Osman Sali ile daha önce AK Parti Ağrı milletvekilliği yapan Halil Özyolcu da 7 Haziran’dan sonra yine Bursa’dan aday adayı oldular.