İşadamlarıyla buluşacak… Kılıçdaroğlu’nun 3 saatlik Bursa programı CHP örgütünü ayağa kaldırdı!

Açıkça söylemek gerekirse… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Eylül Pazartesi günü 3 saatlik program için Bursa’ya geleceğini, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamlarıyla yapacağı toplantıdan sonra döneceğini duyunca biz de şaşırdık.
Çünkü…
Bir yandan ülkedeki terör dalgası ve bunun toplumsal yansımaları, diğer yandan sürenin çok kısıtlı olduğu farklı bir seçim hazırlığının olduğu dönemde CHP Genel Başkanı’nın işadamlarıyla 3 saatlik toplantı için gelecek olması şaşırtıcı.
Nitekim…
Gelişmeyi “Kılıçdaroğlu sürprizi: İşadamlarıyla buluşmak için 3 saatlik programla Bursa’ya geliyor” başlığıyla bu sayfalardan duyurduk.
Sabah saatlerinden itibaren de CHP örgütünden ses gelmeye başladı.
Gördük ki…
Herkes şaşkın. Şaşkınlık da CHP Genel Başkanı’nın Bursa’ya gelecek olmasına değil, çok kritik bir süreçte yapacağı bu ziyarette parti örgütünü gündemine almamasına yönelik.
Nitekim…
Konuştuğumuz partililer parti örgütünün yer almadığı programı eleştirirken, tepkilerini çok ilginç ifadelerle ortaya koydular.
Partinin geçmişte üst yönetiminde bulunmuş isimlerden biri ise daha farklı bir yorum yaptı:
“Genel Başkan keşke metal işçilerinin destan yazdıkları o direniş sırasında gelip işçi çalıştayı toplasaydı. Bu programı anlamak mümkün değil.”
İlginç olan…
Belki de ilk kez rastlanan durum şu: CHP örgütü, Kılıçdaroğlu’nun Bursa’da yalnızca işadamlarıyla buluşacağı programın iptalini istiyor.
Bu arada…
Programın daha önce 2 kez ertelendiği söyleyenlerse, yine ertelenebileceğine dikkat çekiyorlar.