Kılıçdaroğlu sürprizi: İşadamlarıyla buluşmak için 3 saatlik programla Bursa’ya geliyor

KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU

Ülke gündemi yoğun… Terör saldırıları Türkiye’yi kocaman bir cenaze evi haline dönüştürdüğü için toplum ayakta. Şehit cenazeleriyle ortaya çıkan milli duygular, teröre karşı sokaklarda tepki seline dönüştü.
Bir yandan…
Seçime 49 gün kaldı. Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na vermeleri için de önlerinde yalnızca 7 gün var.
İşte…
Böyle bir ortamda sürpriz kabul ettiğimiz haber geldi:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 14 Eylül Pazartesi günü Bursa’ya geliyor.
Duyunca şaşırdık…
Siyasi parti liderlerinin böyle bir ortamda Ankara’dan çıkmayacakları düşüncesiyle CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’ı arayıp duyduğumuzu aktardık.
“Evet, doğru… Eğer bir değişiklik olmazsa Sayın Genel Başkanımız pazartesi akşamı Bursa’da olacak” dedi.
Sonra da şunu söyledi:
“Kesin program yarın (bugün) belli olacak. Fakat taslak programa göre pazartesi günü akşamüstü Sayın Kılıçdaroğlu Bursa’ya gelecek.”
Şöyle devam etti:
“Saat 19.00’da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bursalı sanayici ve işadamlarıyla bir toplantı var. Toplantıdan sonra da Ankara’ya dönecek.”
Doğrusu istenirse…
Kılıçdaroğlu’nun 3 saatlik Bursa programı tam bir sürpriz özelliği taşıyor. İl Başkanı Yıldız’a, pazartesi akşamı yapılacak toplantının amacını da sorduk.
Şu cevabı verdi:
“Genel Merkezimiz 7 Haziran seçiminden sonra CHP’nin tutumu ve Türkiye’nin gidişatıyla ilgili olarak işadamlarımızı bilgilendirme toplantıları yapıyor.”
Şunu ekledi:
“Sayın Kılıçdaroğlu da bu kapsamda pazartesi akşamı Bursa’ya gelip işadamlarımızı hem Türkiye’nin durumuyla ilgili bilgilendirecek, hem CHP’nin yaklaşımını ve seçimlerdeki yaklaşımını anlatacak.”
Anladığımız kadarıyla…
Daha önce böyle bir organizasyonla Gaziantep’i ziyaret CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pazartesi akşamı 3 saatlik Bursa programını önemsiyor.
BTSO Meclis Salonu’nda yapılacak toplantıya, yer kısıtlı olduğu için CHP’den il yönetimi, ilçe başkanları ve milletvekilleri katılabilecek.