Şehit ailesinden Mehmetçiğe mektup: Birlik olursak kimse bölemez

ŞEHİT BAHADIR ANNESİ EMİNE AYDIN, BABASI MUHSİN AYDINKampanyayı… Semih Peksert başkanlığındaki AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolu düzenledi.
Amaç da…
Terör saldırılarının çok yoğun olduğu, şehit cenazelerinin arttığı bu süreçte askerlere moral vermek, halkın onlarla birlikte olduğunu hissettirmekti.
Bu amaçla…
Geçen hafta Ördekli Kültür Merkezi’nde mektup yazma etkinliği düzenlendi. Bursa’dan Mehmetçiğe Mektup adıyla duyuruları yapılan organizasyona çok sayıda kişi katıldı, o gün yüzlerce mektup yazıldı.
Sonra da…
AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolu yönetimi mektupları PTT’ye teslim edip Doğu ve Güneydoğu’daki kışlalarda vatani görev için silah altında olan Mehmetçiklere bayramdan önce ulaşmalarını sağladı.
İşte…
Bu kampanyaya sürpriz bir katılım oldu: 1 ay önce Siirt’te şehit düşen Jandarma Çavuş Bahadır Aydın’ın ailesi.
Şehidin annesi Emine Aydın, babası Muhsin Aydın ve kardeşi Burak Aydın yazdıkları duygu dolu mektuplarla askerlere mesaj ilettiler.
Örneğin…
Anne Emine Aydın bizzat kaleme aldığı mektubunda duygularını şöyle dile getirdi:
Ben bir şehit annesi olarak bütün askerleri kendi çocuğum gibi görüyorum. Biz bir evlat kaybettik fakat sayısız evlat kazandık.
Ne zaman üniformalı bir asker görsem gözlerim dalıyor. Bu acı bitmeyecek bir acıdır.
Oralarda kendinize çok dikkat edin. Gönlünüz, bahtınız açık olsun. Hepinizin gözlerinden öperim.
Allah sizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun.
Yanı sıra…
Şehidin babası Muhsin Aydın da duygularını şu satırlarla dile getirip Mehmetçiklere seslendi:
Türkiye’nin bu zor ve karışık zamanlarında sizler orada vatan için, bayrak için, milletimiz için gözünüzü kırpmadan zorlu şartlar altında yaşamınızı sürdürmektesiniz.
Sizlere HELAL OLSUN.
Benim oğlum asker oldu ve ebediyen asker olarak kalacak. Hepiniz Bahadır’sınız, hepiniz Mehmet’siniz, hepiniz çocuklarımızsınız.
Sizleri yanaklarınızdan öpüyorum. Dualarımız bütün askerlerle.
Bir mektup da Şehit Jandarma Çavuş Bahadır Aydın’ın kardeşi olan Burak Aydın yazdı. O da şöyle seslendi:
Her şeyden önce sizlere sevgi ve saygılarımı göndermek istiyorum.  Benim abim çok sessiz, sakin bir insandı. Eminim hepiniz öylesinizdir.
Askerdeki herkes ana kuzusudur. Şehitlik çok yüksek bir mertebedir. Eğer abim şehit olmasaydı bile, karıncayı incitmeyen abim zaten cennetlikti.
Bütün askerler büyük-küçük hepiniz artık ağabeylerim ve kardeşlerimsiniz. Biz birlikte olduğumuz sürece kimse bizi parçalayıp bölemez.
Allah’a emanet olun.
Şehit ailesinin yazdığı 3 duygu dolu mektup da, değişik kışlalara gönderilmek üzere postaya verildi.