Baraja karşı formülü bulan DSP’li adaylar umut dolu: Meclis’te 5. parti DSP olacak

DSP ADAYLARDüşündüğümüzü yüzlerine de söyledik… DSP’de siyaset yapmayı seçen ya da sürdürenleri önemsiyoruz. Çünkü, iktidar ya da iktidar adayı partiler varken DSP’de siyaset ısrarı tamamen bir gönül ve ideal işi.
Onlar da…
Umutla doğru olduğuna inandıkları şeyleri topluma anlatıp yeniden iktidar olmak için çalışıyorlar.
Nitekim…
Parti Meclisi Üyesi ve Bursa 2. Sıra Adayı Murat Özbilge önderliğinde ziyaretimize gelen Necmettin Şengül, Fatih Dündar Gürel, Ramazan Halaç, Murat Sağduyu, Hilmi Küçük ve yerel seçimde Yenişehir Adayı olan Mesut Durak’la düşüncelerimizi paylaşmanın yanında, 1 kasım seçimini konuştuk.
Öncelikle…
Türkiye’de insanların ayrıştırıldığına inanıyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu DSP Genel Başkanı Masum Türker’in dile getirdiği “Meclis’te 5. parti” konusunda da umutlular:
“Meclis’teki 5. parti DSP olacak.”
Doğal olarak, seçim barajı ile DSP’nin oy miktarı arasındaki mesafeyi anımsattık. Cevabı DSP Parti Meclisi Üyesi olarak Murat Özbilge verdi:
“Baraj falan yok, bunların hepsi aldatmaca. Baraj varmış gibi algı oluşturuluyor.”
Sonra da konuya şöyle açıklık getirdi:
“Partimiz seçilmeye yeterli sayıda oy alırsa, seçilme hakkımızın engellendiğini belirterek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz. Böylece parlamentoya gireceğiz.”
Şunu da ekledi:
“Ama önce DSP seçmeninin kendi partisine oy vermesi lazım. Çünkü, oy verdiği takdirde DSP seçilecek.”

DSP’den AİHM’e baraj başvurusu

Gerçi… Seçimde DSP’nin milletvekili çıkaracak kadar oy aldığı illerde seçim barajına takılması halinde harekete geçilecek, ama DSP Genel Merkezi ilk girişimini yaptı bile.
Onu da Özbilge açıkladı:
“Seçim barajının kaldırılması için her yere başvurduk. Fakat iç hukuk yolları tükenince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gittik. Süreç şimdi orada işliyor.”