CHP İl Başkanı Zafer Yıldız 1 Kasım hedefini “Siyasette 3 yol” projesiyle açıkladı

CHP ADAYLARICHP’yi düğün ya da konferans salonlarından düzenli ortamlara geçiren ilk adımı 2008 yılında Osmangazi İlçe kongresini Almira’da yapan Ahmet Memişoğulları atmıştı. Aynı yıl Gürhan Akdoğan da İl kongresini Almira’da yaparak yeni bir sürecin önünü açmıştı.
Gerçi…
Parti içinde “CHP 5 yıldızlı otellerde kongre yapmalı mı, yapmamalı mı?” tartışmaları da yaşanmıştı. Fakat kışın ısıtan, yazın da serinleten düzenli salonlar herkesin hoşuna gitti.
Zaten…
Geçen süreçte, uzak durulması istenen kesimler CHP’nin ana seçmeni haline geldiler. CHP de ana sloganını “Herkes için CHP” olarak belirledi.
Bununla birlikte…
Hilton Oteli Balo Salonu’nda yapılan tanıtım organizasyon ve toplantı düzeni bakımından etkileyici oldu. Konuşma platformu ve çevresindeki ütülü bayraklar görsellik kadar, partinin kendi tabanına saygısını da gösterdi.
Toplantıya…
Milletvekilleri, adaylar, il yönetimi, ilçe başkanları, belediye meclisi üyeleri, eski milletvekilleri, eski PM yöneticileri davetliydi ve katılım yüksek oldu.
Bayramlaşmadaki gibi, dünkü toplantıda da protokol masası uygulanmadı, herkes karışık olarak masalarda yerini aldı.
Toplantının tek konuşmacısı CHP İl Başkanı Zafer Yıldız genel ve yerelden örnekler verdi, mesajlar iletti.
Örneğin…
CHP’nin “hiçbir vaadinin yersiz, hiçbir siyasetinin tutarsız olmadığı” mesajını verirken, “Bazı gerçekler darda, yolda ve zorda anlaşılır” dedi. 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin “sanki muhalefetmiş gibi seçim bildirgesi sunduğunu” söyledi ve 7 Haziran seçimi sürecini anımsatarak iktidara seslendi:
“Ekonomi uzmanlarımızın ülke bütçesine uygun hazırladığı tüm vaatlerimiz için ‘Kaynağı nereden bulacaksınız?’ diyerek karşı çıktınız. Peki, 3 ay önce ‘Kaynak nerede?’ diye soranlara şimdi biz soruyoruz. Siz nereden buldunuz?”
Konuşmasının son bölümündeyse siyaseten 3 yol projesi olarak tanımlanabilecek bir vurgu yaptı:
“1 Kasım’da ya bir yol bulacağız, ya yeni bir yol açacağız, ya da iktidarı yanlış yola gitmekten alıkoyacağız.”